DELFINI OVERILI VIZU ZA OI U PARIZU! Srpski vaterpolisti savladali SAD za prvo mesto u grupi i četvrtfinale SP

16:42

09.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Vaterpolisti Srbije pobedili su Sjedinjene Američke Države sa 14:12. Ovaj trijumf je našoj selekciji doneo plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali i na Olimpijske igre.

Iskoristili su „delfini“ poklon od strane Bena Haloka i to im je u velikoj meri pomoglo da obezbede vizu za Pariz gde će braniti zlatnu medalju osvojenu u Tokiju 2021. godine.

Naime, u trećoj četvrtini najbolji vaterpolista SAD-a je napravio nesportski faul. On je pod vodom udario Nikolu Jakšića, što su sudije nakon gledanja snimka okarakterisali kao „brutaliti“, što znači da je rivla naše selekcije morao četiri minuta da igra sa igračem manje i u napadu i u odbrani.

Do tog momenta Amerika je bila bolji rivla u bazenu, imala je prednost od 5:8, ali Srbija je iskoristila brojačnu prednost i serijom 6:0 došla do velikih 11:8 pred početak poslednjeg kvartala.

Izrabranici Dejana Udovičića su se tada kompletirali, uspeli da dođu na dva gola zaostatka. Ipak, onda je Jakšić pokazao zašto je kapiten ove reprezentacije. Najpre je asistirao Strahinji Rašoviću, a potom i sam postigao pogodak za veliki +4 – 13:9.

Do kraja utakmice nije bilo problema za „delfine“. Upseli su da sačuvaju visoku prednost, te su grupnu fazu okončali sa pozicije jedan.

Srbija će u utorak od 17 sati igrati u četvrtfinalu, a još uvek nije poznato ko će joj biti rivla.

(Pančevac/Novosti)

DELFINI POTOPILI AJKULE Srpski vaterpolisti ubedljivo savladali Crnogorce u drugom kolu SP

SAVLADANA PRVA PREPREKA NA SP Vaterpolisti lako savladali Japan, sledeća Crna Gora

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.