OMOLJICA: Udruženje žena „Omoljčanke“ organizuje bazar rukotvorina povodom 8. marta

11:11

27.02.2024

Podeli vest:

UŽ "Omoljčanke"

Udruženje žena “Omoljčanke” iz Omoljice tradicionalno organizuje bazar rukotvorina u čast obeležavanja Osmog marta. Ovogodišnji Osmomartovski bazar će se održati u prostorijama udruženja u Omoljici od 6. do 8. marta, svakog dana u periodu od 8 do 18 sati.

„I ove godine donosimo obilje noviteta kada je reč o ponudi osmomartovskih proizvoda našeg udruženja. Pored raznovrsnih cvetnih aranžmana, posetioci će biti u prilici da kupe i ručno izrađen nakit, prirodne sapune, torbe, tkanice, igračke, vezene košulje sa prolećnim motivima i kolače posebno pripremljene za ovaj datum. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i podrže rad naših vrednih članica“, rekla je Ana Vugrinec, PR menadžer Udruženja žena „Omoljčanke“.

 Ona je dodala i da udruženje kroz različite inicijative i projekte aktivno podržava ideju unapređenja položaja žena u društvu.

„Osmi mart nije samo dan u kojem se daruju pokloni, cveće i čestitke, to je i dan koji slavi žene i njihovu neprestanu borbu za pravedniji položaj i jednakost u društvu. Mi težimo stvaranju okoline u kojoj će žene imati jednake šanse i mogućnosti za razvoj i napredak, i borimo se da osnažimo svaku ženu i omogućimo joj razvijanje veština i dostizanje ciljeva“, naglasila je Vugrinec.

Udruženje žena “Omoljčanke” osnovano je 2014. godine u Omoljici i zalaže se za negovanje tradicionalnog načina izrade rukotvorina, očuvanje starih zanata, kulturne zaostavštine, kao i razvijanje seoskog turizma.

Promo

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.