PENZIONERI, PAŽNJA! Objavljene konačne rang-liste za besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije!

09:49

14.03.2024

Podeli vest:

Freepik

Danas su na oglasnim tablama organizacija korisnika penzija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, i oglasnim tablama svih organizacionih jedinica Fonda PIO objavljene konačne rang-liste korisnika penzija koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u banjama Srbije.

Od gotovo 60.000 korisnika koji su se prijavili, 22.089 penzionera je ostvarilo pravo. U ovaj broj uključeni su i pratioci za korisnike nege i pomoći drugog lica, odnosno za korisnike kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije.

Nakon objavljivanja konačnih rang-lista sledi sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara, a iz Fonda će se uputiti obaveštenja korisnicima koju su ostvarili pravo, sa informacijom za koju banju su opredeljeni (od tri željene banje koje su u prijavi naveli) i koje terapijske usluge, odnosno fizikalne procedure će dobiti u banji. Svaka banja, svakom korisniku, mora da pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadzor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji.

Istovremeno, Fond dostavlja spiskove penzionera rehabilitacionim centrima i realno je da već krajem marta iz banja počnu da pozivaju prve penzionere na rehabilitaciju. O terminu korišćenja rehabilitacije, u smislu eventualnog pomeranja datuma u odnosu na predlog banje, zbog objektivnih okolnosti, penzioneri se dogovaraju direktno sa banjom.

(Pančevac/Novosti)

PENZIONERI, PRIJAVITE SE! Država daje JOŠ VEĆU NOVČANU POMOĆ za ovu grupu građana

PENZIONERI U IVANOVU DOBILI SVOJE PROSTORIJE Mesaroš: Sad imamo svoj kutak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.