SPORNI PRAVILNIK O OCENJIVANJU: Psiholozi i pedagozi digli glas!

11:03

02.04.2024

Podeli vest:

Tehnička škola 23. maj Pančevo
Tehnička škola 23. maj Pančevo

Nedavno je održan sastanak predstavnika Ministarstva prosvete sa školskim psiholozima i pedagozima, koji su zatražili da se iz Pravilnika o ocenjivanju u osnovnom obrazovanju povuče „sporni deo” koji se odnosi na rad stručnih službi.

Zaključeno je da će se tokom drugog polugodišta pratiti primena Pravilnika o ocenjivanju učenika u osnovnoj školi i primena Pravilnika o ocenjivanju učenika u srednjoj školi, kao i da će Ministarstvo prosvete prikupljati povratne informacije o primeni ovih podzakonskih akata iz škola, ali i od strukovnih udruženja, kako bi se sagledali rezultati i efekti primene novih propisa, a odluka bila u najboljem interesu učenika i zaposlenih.

Važno je reći da strukovna udruženja školskih psihologa i pedagoga nisu bila članovi radnih timova za izradu ovih akata i stoga je dogovoreno da ubuduće budu neizostavni deo radnih grupa za izradu propisa koji se odnose na proces obrazovanja i vaspitanja. Na sastanku u Ministarstvu prosvete bili su predstavnici Društva psihologa Srbije, Pedagoškog društva i Aktiva psihologa i pedagoga.

(Pančevac/Z.S.)

Osnovna škola „Goce Delčev“ u Jabuci: Održan probni završni ispit

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.