ZAVISIMO OD NAS SAMIH Obradović pred meč Partizana i Albe: Nekoliko stvari je bitno u igri

10:45

04.04.2024

Podeli vest:

youtube/24 sedam TV

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Albe iz Berlina u 33. kolu Evrolige. Meč počinje u 20.30 časova, a crno-beli u nemačku prestonicu odlaze sa željom da ostvare trijumf i ostanu u igri za plasman u plej-in.

Košarkaši Partizana su trenutno na 13. poziciji sa skorom 14-18, dok je Alba poslednja sa učinkom 5-27.

– Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo, da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta, pre svega za dva poena. Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonski presing – rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Iskusni strateg crno-belihsmatra da niko u ekipi ne razmišlja na kom mestu na tabeli je Alba, već su okrenuti isključivo igri:

– To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduju kvalitet i da mogu da odigraju na visokom nivou. Nema veze utakmica sa Olimpijakosom, što se tiče morala. Mi smo posle odigrali jako važnu utakmicu u Podgorici u ABA ligi, koju smo uspeli da dobijemo. Nema vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način – rekao je Obradović.

(Pančevac/Novosti)

DEVETI TRIJUMF Košarkaši TAMIŠA porazili Slogu iz Kraljeva

BOGDAN SKOČIO NA TRENERA: Srpski reprezentativac u žestokom sukobu sa Snajderom VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.