POKLON PANČEVU: Table za savremenu nastavu

Ministarstvo prosvete poklonilo je savremene interaktivne table pojedinim osnovnim i srednjim školama

18:00

26.04.2024

Podeli vest:

Pančevac

Nekoliko osnovnih i srednjih škola s teritorije Grada Pančeva dobilo je na poklon savremene interaktivne table. Reč je o donaciji Ministarstva prosvete.

Naime, nadležni u državi prepoznali su naš grad kao sredinu u kojoj su najsavremenija nastavna sredstva sasvim prirodna stvar. Pančevačke škole, naročito one stručne, važe za najopremljenije kada je reč o tehnološki razvijenim učilima. Stoga, veoma impresivna pametna tabla namenjena pre svega biznis upotrebi, ali sa bogatim mogućnostima za različite primene, uključujući i edukaciju, od danas postaje sastavni deo školskih aktivnosti mnogih škola u Srbiji.

Javnosti je poznata s prezentacija u Predsedništvu. 

– U pitanju je Huawei IdeaHub S2, interaktivni displej, odnosno pametna tabla koja će u rukama motivisanog i veštog nastavnika koji ume da svoje predavanje protka obiljem multimedijalnih sadržaja, sigurno zainteresovati učenike i uticati da se aktivnije uključe u aktivnostima na času – kaže Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole Pančevo za “Pančevac”.

Naime, ova ugledna pančevačka stručna škola jedna je od obrazovnih ustanova u Pančevu koja je dobila vredan poklon.

– Kao što Pančevci dobro znaju, značaj Mašinske škole svakim danom, u svakom pogledu sve više raste, ne samo u našem gradu, nego i u Srbiji, a sva je prilika da će u doglednoj budućnosti taj značaj prevazići granice naše države. Uloga u obrazovnom i vaspitnom radu dece s teritorije Pančeva i okolnih mesta postaje sve značajnija jer naša škola aktivno sarađuje s privredom i privrednim subjektima koji posluju ne samo u našem gradu, nego i šire. Ministarstvo je prepoznalo Mašinsku školu Pančevo kao lidera u razvoju dualnog obrazovanja i stručnog obrazovanja uopšte – rekao je Dojčinović i napomenuo da se u ovoj školi već godinama koriste interaktivne table u nastavnom procesu kako opštih, tako i na časovima stručnih predmeta.

– Uskoro stiže i nova oprema koja je nabavljena preko Prvog poziva regionalnog čelendž fonda. Reč je o učilima za mehatroniku industrije 4.0. Nećemo čekati da se završe radovi na novoj radionici, već ćemo deo uređaja odmah uključiti u nastavne procese kako bi naši đaci već sada bili u prilici da razvijaju savremena znanja i veštine – rekao je direktor Mašinske škole Pančevo.

Živimo u svetu u kome nas svakodnevno i na svakom mestu okružuje mnoštvo različitih uređaja, uključujući i mobilne telefone koje svi nosimo sa sobom. Međusobna interaktivnost tehnoloških gedžita postaje sve bitnija i korisnija kako bi nam neki svakodnevni zadaci i razmena informacija bili što lakši. I upravo je ta interakcija ono što ubrzano menja svet oko nas, način na koji obavljamo poslove, na koji komuniciramo, učimo ili se zabavljamo. Uticaj tehnologije najbitniji je svakako u domenu biznisa i edukacije, jer su to dve stvari koje pokreću svet i od kojih puno toga zavisi. Pančevačke škole hvataju taj korak, samo još đaci da prepoznaju to!

(Pančevac/Z. S.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.