OLUJNA KOŠAVA U VRŠCU Udari košave dostižu i 100 KM na sat, a za sutra su najavljeni još jači

19:11

16.05.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

U Vršcu, poslednja dva dana, udari košave dostižu i 100 kilometar na sat, a za sutra su najavljeni još jači. Evo kako su se danas u Vršcu izborili sa vetrom.

U Vršcu juče i danas na snazi narandžasti meteoalarm- udari košave zabeleženi jutros na vršačkom aerodromu iznosili su više od 90 kilometara na sat. Ipak za Vrščane koji su, ne tako davne 2014 godine, iskusili rekordnih 170 kilometara na sat- današnjih blizu 100 ne predstavlja veliki problem, iako ta brzina spada u kategoriju olujne jačine.

Samo u maju, košava je olujnom jačinom preko 100 kilometara na sat u Vršcu duvala već tri puta, a današnji udari nisu rekordni.

“Eto u ovom mescu je baš upravo 1. Maja duvala 111km na sat, mi imamo sutra crveno upozorenje za Vršac, jer se planira još jači vetar nego što je to danas, znači 120 km na sat trebalo bi da bude sutra u toku prepodneva. I onda u subotu sve to prestaje kao da ništa nije bilo, nestaje košave i stiže leto- 26 stepeni”, navodi Aleksandar Lalić meteorolog amater.

Od nedelje, kaže Lalić, toplo sa temperaturama i do 28 stepeni, kišom i umerenom košavom. Vrščani će tada moći da odahnu i skinu jakne, jer je većina njih je danas bila u jaknama iako je u najtoplojem delu dana bilo 20 stepeni. Košava se pobrinula da ni to ne bude dovoljno toplo.

(RTS)

SIVIĆ PRED DUEL SA NOVIM PAZAROM: Težak ispit, a izbora nema SAMO POBEDA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.