25 GODINA OD STRADANJA Gašić položio venac na spomenik žrtvama NATO bombardovanja Varvarinskog mosta

21:08

30.05.2024

Podeli vest:

ministrstvo odbrane

BEOGRAD – Ministar odbrane Bratislav Gašić položio je danas venac kraj Spomen obeležja žrtvama NATO bombardovanja Varvarinskog mosta, povodom obeležavanja 25. godišnjice stradanja civila na tom mestu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Gašić je obraćajući se prisutnima rekao da stradanje na Varvarinskom mostu pre 25 godina „nameće pitanje šta je nalogodavce i izvršioce zločina i ubistva desetoro stanovnika ove varoši navelo na tako okrutan postupak“.

„Zašto su usred dana bombardovali most u čijoj se okolini tada, na praznik Svete Trojice, nalazilo na stotine nedužnih civila“, upitao je Gašić.

On je podsetio da su u više naleta aviona tada stradali Milan Savić, Vojkan Stanković, Zoran Marinković, Stojan Ristić, Ratobor Simonović, Ružica Simonović, Milivoje Ćirić, Dragoslav Terzić i Tola Apostolović.

„Zločin koji se ovde dogodio i koji je uselio večnu tugu u naša srca, ni izbliza nije jedini. Mnogo je mesta u Srbiji gde su tokom 78 dana NATO agresije stradali brojni civili. Bez griže savesti agresor ih je proglasio ‘kolateralnom štetom’. Takva tumačenja i nemoralna opravdanja mi nikada nećemo prihvatiti. Zločine ćemo uvek nazivati pravim imenom“, rekao je on.

Gašić je rekao da se prošlost ne sme zaboraviti i da će se Srbija uvek sa pijetetom sećati nevino stradalih žrtava.

Ministar je venac položio u pratnji brigadnih generala Gorana Momčilovića i Save Iriškića, a polaganju venaca prethodio je pomen žrtvama.

(Pančevac)

BEOGRADSKI MUFTIJA ZAPLAKAO: U Srbiji nisam video RATNOG ZLOČINCA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.