SPORT NA FILMU: Povodom Olimpijskih i paraolimpijskih igara KC Pančevo 23. juna prikazuje ciklus francuskih filmova

11:32

19.06.2024

Podeli vest:

Pančevac

Povodom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024 koje će ove godine biti održane u Parizu, Kulturni centar Pančeva u saradnji s Francuskim institutom u Srbiji, upriličiće je u nedelju, 23. juna, prikazivanje ciklusa francuskih filmova pod nazivom „Sport na filmu”.

U nedelju, 23. juna u 18 sati na programu je film Home Games , u 18.00 u režiji Alise Kovalenko. Glavnu ulogu u filmu tumači Alina Šilova. Dvadesetogodišnja Alina, koju strast za fudbalom spasava od siromaštva, proživljava veoma važan trenutak. Profesionalno se baveći fudbalom, Alina se suočava s teškom situacijom: sama se brine o svom bratu Renatu, sestri Regini i slabovidoj baki. Primorana je da bira između fudbala i porodice.

Istog dana, u 20 sati možete pogledati film Slalom, u režiji Šarlen Favije i glavnim ulogama koje tumače Noe Abita, Žeremi Renije, Mari Denarno. Petnaestogodišnja Liz upisuje se na prestižnu sekciju škole za skijanje u srednjoj školi u Bur-Sen-Morisu. Bivši šampion i trener Fred odlučuje da se posveti svojoj novoj studentkinji. Puna entuzijazma, Liz se potpuno predaje sportu – i fizički i emotivno. Uprkos učestalim pobedama, Liz ubrzo podleže potpunoj Fredovoj kontroli…

Poslednji film te večeri, Veštoce sa istoka, na programu je u 22 časova. Film je režirao Ćilija Faro, a uloge tumače Kinuko Tanida, Jošiko Matsumura, Joko Šinozaki. Dok se Tokio vraća na međunarodnu scenu šezdesetih godina, organizujući Olimpijske igre, grupa mladih radnica doživljava neobičnu sudbinu: one treniraju u teškim uslovima kako bi se njihova reprezentacija našla u vrhu svetske odbojke. Noseći nadimak „Veštice sa Istoka”, postaju oličenje japanskog čuda. Njihova priča će generacijama inspirisati pop kulturu.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

(Pančevac)

DOBITNIK NINOVE NAGRADE U PANČEVU: Stevo Grabovac 20. juna u Gradskoj biblioteci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.