Zlatna dirka u Ivanovu! Sneki napravila „dar-mar“, večeras Mitar Mirić

17:55

24.06.2024

Podeli vest:

Pančevac
Pančevac

Sedmi Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka” – Prva harmonika Vojvodine otvoren je juče, kada je pre velikim brojem ljudi održano prvo takmičarsko veče za mlađe kategorije nakon čega je nastupila Snežana Babić Sneki, uz pratnju orkestra „Bombarder”.
Ona je svojim veselim numerama napravila odličnu atmosferu i podigla publiku na noge.
Dodeljene su i nagrade, pa je u kategoriji petlića pobedio Nikola Ružić iz Beograda; kod mlađih pionira Lazar Nikolić iz Tovariševa, a kod starijih – Vasilije Blagojević iz Bijeljene, dok su najbolji duet činili Nikola i Filip Popović iz Beograda.

 

 

O kvalitetu njihovog nastupa odlučivao je žiri, kojim je predsedavao Ljubiša Pavković, dugogodišnji rukovodilac Narodnog orkestra RTS-a, a činila ga članovi kao što su šef orkestra RTV Vojvodine Mića Janković, virtuoz na harmonici Mirko Kodić, profesor harmonike Ljiljana Stepić, harmonikaš, producent i aranžer Endži Marvić i uzički producent Vlada Todosijević.
Večeras, drugog dana, od 20 sati pored dodala nagrada najboljima u preostalim kategorijama, nastupiće Mitar Mirić uz pratnju orkestra Mikice Gačića.

(J Filipović)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.