UŠLI SMO U KUĆU I ZATEKLI HAOS Neprospavana noć iza porodice Uskoković iz Ljiga, dan nakon nevremena spasavaju šta se spasiti da

13:55

28.06.2024

Podeli vest:

RINA
RINA

Ljig – Nakon razornog nevremena meštani Ljiga danas sabiraju štetu i spasavaju šta se spasiti može. Poplavljen je veliki broj kuća, odneti su putevi i pričinjena šteta na poljoprivrednim kulturama. Iza porodice Uskoković je neprospavana noć, jer oluja u njihovoj kući napravila katastrofu.

– Zahvatilo nas je nezapamćeno nevreme, ogromna količina kiše je pala za kratko vreme i kada smo mi ušli u kuću zatekli smo haos. Velika količina vode vratila se iz kanalizacije i poplavila nam tri prostorije, hodnik i kupatilo. Čim je pljusak prestao mi smo počeli da skidamo laminat, da spasavamo šta se spasiti može i uspeli smo da spasimo deo nameštaja. Sada moramo da sačekamo da se sve ovo isuši kako bi nastavili radove i mogli normalno da živitimo – kazao je za RINU Radvoj Uskoković iz Ljiga.

Na uništene putne pravce poslata je u ovom trenutku sva raspoloživa mehanizacija kako bi se što pre osposobili prilazni putevi do odsečenih kuća i meštana.

– Neke delove smo već sanirali koji su bili neprohodni, a nastavljamo dalje sa radovima kako bi sve vratili u prvobitni stanje. Mi smo objavili kontakt telefon na koji građani mogu da prijave štetu, za sada imamo oko 50 prijave, najviše je je prijava za oštećene putne infrastrukture, rekao je Miroslav Starčević predsednik opštine Ljig.

Na teritoriji čitave opštine Ljig uvedena je vanredna situacija.

– Bilo je kiša i ranije, ali nevreme kakvo se desilo juče ne pamte ni najstariji meštani. To se smrsklo usred dana, sve se zacrnelo i onda je krenulo da tuče. Izlili su se bujični potoci, mnogo toga je poplavljeno, opšta kataklizma, dodaju meštani pogođenih sela.

Jako nevreme nije zaobišlo ni Lajkovac, a vodostaj reke Kolubare se prati iz minuta u minut.

(Pančevac/RINA)

Malo šale nije na odmet: Atila zaveslao kroz Vojlovicu posle poplave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.