SRPSKO MUZIČKO ČUDO IZ NIŠA: Emilia ima 9 godina i već je jedna od najboljih violinistkinja!

15:00

11.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS
Printscreen/RTS

Devetogodišnja violinistkinja Emilia Anastasijević iz Niša, jedna je od najboljih u našoj zemlji. Na prestižnom takmičenju u Češkoj bila je treća na svetu.

Emilia Anastasijević je na jednom od najvažnijih svetskih takmičenja „Jaroslav Kocijan“ u Češkoj osvojila bronzu po odluci žirija. Dečiji žiri proglasio je za najbolju.

“Mnogo je lep osećaj, ali posebno kada budeš treća na svetu, to je mnogo super, mnogo dobar osećaj. Mnogo sam srećna što sam imala priliku da nastupam na svetskom takmičenju i upoznam decu iz drugih zemalja”, ističe Emilia Anastasijević, violinistkinja.

Iako su planirali da školovanje nastavi u inostranstvu, otkrili su sjajnog profesora Dragutina Mladenovića u školi za talente u Ćupriji:

Emilia dodaje: „Mnogo sam u lepom okruženju i imam mnogo dobrog profesora. Kad sam ga čula kako lepo svira i kako njegovi učenici sviraju, već sam poželela da i ja tako divno sviram i da on bude moj profesor”.

Emilia potiče iz muzičke porodice. Njena majka je džez pevačica, a deda osnivač Naisus džez festivala:

“Neverovatnom brzinom, svakog sledećeg nastupa, ona je sve bolja i bolja i opuštenija i jednostavno vlada scenom i to je ono što mene dirne nekako, jer ona to radi iskreno”, ističe Varvara Anastasijević, majka.

Emilia kaže za RTS da bi najviše volela da u svom životu postigne mnogo: “Da napredujem dok sam mala i da posle kad porastem samo idem na koncerte i da sviram i da uživam”.

Već godinu dana Emilia svira klavir i osvaja prve nagrade na međunarodnim takmičenjima. Dobila je poziv i stipendiju da ovog leta violinu usavršava u Saltzburgu, u Mocarteum akademiji.

(RTS)

LETO JE, ČEKAJU VAS ŽURKE SVAKU VEČE: 6 znakova mogu biti upozorenje da preterujete s alkoholom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.