Monika Beluči: Rad sa Kusturicom je predivno iskustvo

19:00

14.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS
Printscreen/RTS

U Rimu se održalo 64. izdanje „Globo doro“ za najbolja dela u oblasti filma, a za koja glasaju strani dopisnici u toj zemlji po ugledu na Zlatni globus. Ove godine poznatoj glumici Moniki Beluči dodeljena je nagrada za životno delo.

Kada vam kažem Srbija, šta vam prvo padne na pamet?

– Odmah se setim jednog od mojih najlepših kinematografskih iskustava, a to je Mlečni put Emira Kustirice.

Zašto vam je to bilo jedno od najlepših iskustava?

– Jer je sve bilo predivno, sa ljudske strane sam se dobro osećala. Bila sam divno prihvaćena. To je prelepa, ljubavna priča dve odrasle osobe koja nema veze sa godinama već sa energijom. Srela sam ljude sa kojima se i danas čujem, postali su moji prijatelji, bilo je to predivno poslovno i privatno iskustvo.

Da li bi opet radili sa Kusturicom ili nekim drugim režiserom iz Srbije?

– U mom poslu volim baš tu nepredvidivost. Volim kada mi projekti stižu spontano, a ja nisam ništa planirala, tako da ne volim da kažem – radiću ovaj ili onaj film, mislim da stvari treba da dođu spontano…

Dakle, ono što dođe je dobrodošlo… Svi imamo naviku da sabiramo u jednom momentu našeg života šta smo to uradili do sada. Približava se vaš rođendan, koliko ste zadovoljni postignutim, šta je ono što govorite sebi: „Monika uradila si dosta ili…?“

– Gledam ono što je trenutno. Srećna sam jer imam dve ćerke i to najvažnija stvar u mom životu. Kada vidim da su one srećne, srećna sam i ja. Ljubav vodi moj život – kada treba da izaberem u poslu vođena sam srcem i instinktom.

Kako se osećate kada vam kažu da ste diva?

– Diva. Iskreno, ne znam da li verujem u tu reč danas, mislim da ta reč pripada prošlosti jer danas postoji i previše načina da se vidi jedna glumica, pre je bilo moguće reći za nekoga da je diva jer ko je nekada glumio u filmovima stvarao je određenu distancu sa publikom koje danas nema.

(RTS)

LETO JE, ČEKAJU VAS ŽURKE SVAKU VEČE: 6 znakova mogu biti upozorenje da preterujete s alkoholom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.