Dolovo: KUD „Banatski vez“ održao koncert s gostima iz Australije

13:31

12.07.2024

Podeli vest:

Foto: Dragana Pendić

U okviru letnjeg programa dolovačkog Doma kulture „25. maj”, održan je koncert folklora u kojem su, pored domaćina iz KUD-a „Banatski vez”, gostovala dva folklorna ansambla iz Australije: akademije „Krug” iz Sidneja i „Benđo” iz Melburna.

Sala Doma kulture je bila puna, pa je, pored 400 mesta za sedenje,
bilo i onih koji su stajali.

Program se sastojao od četrnaest tačaka, među kojima je bilo i blokova s pesmama pomenute akademije „Benđo”, a posebno se isticao glas folklornog koreografa Slobodana Benđa, koji je bez mikrofona ispunio prostor nesvakidašnjom energijom.

Nakon koncerta gosti i domaćini su se zabavili u prostoru diskoteke Doma kulture uz živu muziku i nekoliko numera orkestra fanfara dolovačkog KUD-a „Aleksandar Sandi Banjaš”.

U znak pažnje, gosti i domaćini su razmenili poklone, a vredi istaći da je za tu priliku dolovački slikar Živko Novković pripremio oslikana platna s ravničarskim motivima i suvenire (magnete) s motivima Dolova.

Treba napomenuti da majka folklornog koreografa iz Sidneja Gorana Nikolića, Rada Nikolić, živi u Dolovu, pa je tog dana priredila izvanredan doček u svojoj kući gostima iz Australije.

Oni su nakon toga obišli Filmsku kuću „Pavlov”, u kojoj u poslednje vreme bar četiri produkcije godišnje snimaju filmove, serije i muzičke spotove.

Gosti iz Australije su ovim nastupom završili svoju turneju pod nazivom „Više od igre”, u okviru koje su prethodnih dana nastupali u Kotoru, Ohridu i Kraljevu.

(Pančevac/J. Filipović)

DOLOVO: KUD „Banatski vez“ održao prolećni koncert, a od gošće iz Duboke dobio slikarski rad

MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA U ČAČKU: Pogledajte nastup KUD „Banatski vez“ iz Dolova FOTO i VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.