Likovna kolonija ,,Deliblatski pesak“ okupiće 20 eminentnih umetnika iz cele Srbije od 26. jula do 3. avgusta

08:22

23.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Ovogodišnja 56. po redu Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ biće održana od 26. jula do 3. avgusta u Deliblatskoj peščari. Koloniju organizuje Kulturno-prosvetna zajednica Pančevo, a učestvovaće 20 umetnika iz svih delova Srbije.

Deliblatska peščara će i ove godine biti domaćin 56. Likovne kolonije „Deliblatski pesak“. Ova značajna manifestacija, koju organizuje Kulturno-prosvetna zajednica Pančevo, održaće se od 26. jula do 3. avgusta, a okupiće 20 eminentnih umetnika koji će imati priliku da razmene ideje i zajednički doprinesu razvoju likovne umetnosti u Srbiji.

Čedomir Kesić, jedan od osnivača Likovne kolonije, istakao je da su pripreme privedene kraju i da je sve spremno za održavanje jedne od najznačajnijih kulturnih manifestacija za Grad Pančevo i domaću likovnu scenu.

Govoreći o značaju ove manifestacije, Milosav Urošević, član likovnog saveta Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo, istakao je da je Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ upisala Pančevo na mapu likovne scene Srbije.

Kolonija nosi izrazito pozitivan karakter i neguje bogate međuljudske odnose unutar umetničke zajednice.

Ovogodišnja likovna kolonija okupila je talentovane umetnike iz Pančeva, Kosovske Mitrovice, Novog Sada, Niša, Novog Pazara i Beograda. Učesnici će imati priliku da uživaju u izletima koji će im omogućiti da istraže lepote Južnog Banata. Manifestacija je podržana od strane Grada Pančeva i pokrajinskog Sekretarijata za kulturu.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Sredstvima Grada Pančeva okrečen deo Crvenog krsta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.