Prva Kovinska regata: Učestvovalo oko 50 ljubitelja splavarenja

Tokom plovidbe do Stare Palanke, učesnici regate uživali su u prelepim prizorima na Dunavu

22:00

28.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Isplovljavanjem trinaest nautičkih plovila iz kovinskog Dunavca počela je 1. Kovinska regata, u kojoj ove godine učestvuje blizu pedesetak ljubitelja splavarenja, prirode i zabave. Manifestacija je organizovana od strane TOO Kovin, a rezultat je saradnje sa susednim banatskim opštinama: Bela Crkva, Vršac, Alibunar i Zrenjanin.

Sunčano julsko jutro na obali Dunava bilo je savršena kulisa za početak prve Kovinske regate, manifestacije koja je okupila ljubitelje splavarenja, prirode i avanture. U devet sati, trinaest plovila isplovilo je iz kovinskog Dunavca, označivši početak desetodnevne avanture na vodi. Organizovana od strane TOO Kovin, ova manifestacija je prvi put ujedinila ljubitelje nautičkog turizma i prirodnih lepota Banata.

Na čelu prve Kovinske regate plovi komandni brod, dok šajka prati plovila na začelju.

Tokom plovidbe do Stare Palanke, učesnici regate uživali su u prelepim prizorima na Dunavu. Posmatrali su raznovrsne vrste ptica i brodova, dok su tokom završnog dela puta videli i veličanstvenu tvrđavu Ram.

Posle tri sata plovidbe, regata je stigla do svoje prve destinacije – Stare Palanke. Veselu rečnu družinu dočekali su predstavnici lokalne samouprave opštine Bela Crkva.

Nakon Stare Palanke, plovila nastavljaju svoj put ka Vlajkovcu, Janošiku, Tomaševcu i krajnjoj tački – Zrenjaninu u kojem će provesti dva dana u razgledanju grada, promociji šajke i takmičenju u pecanju. Organizator Prve Kovinske regate je TOO Kovin, a rezultat je saradnje sa susednim banatskim opštinama: Bela Crkva, Vršac, Alibunar i Zrenjanin.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Treći ,,Portret Kovina“ : Fotografišu se posetioci koji dođu na slavu

KOVIN: Kovinsko kulturno leto od 26. jula do 31. avgusta, svakog vikenda raznovrstan kulturno-umetnički program

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.