Specijalnoj bolnici „Kovin“ odobrena sredstva za novu opremu

18:00

14.08.2024

Podeli vest:

Bolnica u Kovinu
SBPB „Kovin“

KOVIN – Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Kovin“ odobreno je 5.400.000 dinara – za nabavku ultrazvučnog aparata sa linearnom, konveksnom i kardiološkom sondom, te za sektorsku i linearnu sondu.

Finansijska sredstva su obezbeđena zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za finansiranje odnosno sufinansiranje izgradnje, održavanja i opremanja zdravstvenih ustanova u Vojvodini u 2024. godini.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je ugovore 2. avgusta u prostorijama Hola zgrade Pokrajinske vlade.

„Za potrebe Prijemno-trijažnog odseka i 12 drugih odeljenja, posebno onih gde su zbrinuti pacijenti sa otežanom pokretljivošću, neophodan je mobilan i u svakom trenutku dostupan ultrazvučni aparat sa širokim opsegom dijagnostičkih mogućnosti. Usled prijema uznemirenih, uplašenih, nepokretnih pacijenata i pacijenata sa posebnim potrebama, ovakav ultrazvučni aparat, baziran na principu tableta sa pripadajućom linearnom, konveksnom i kardiološkom sondom značajno će unaprediti dijagnostiku i lečenje pacijenata.

Takođe, moguća je upotreba aparata, dijagnostika, pretraga i praćenje stanja pacijenata i u urgentnim slučajevima prilikom transporta“, saopštila je v. d. direktora SBPB „Kovin“ dr Jovanka Petrović, spec. psihijatrije, zahvalivši se Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na stalnoj pomoći i podršci u cilju unapređenja zdravstvene zaštite.

(RTV)

MI PITAMO ZA VAS: Kako do uverenja o porezu na imovinu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.