KOVIN: U Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti stigao pokretni ultrazvučni aparat

08:35

15.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Zahvaljući novcu koji je izdvojeno iz Pokrajisnkog sekretarijata za zdravstvo u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti u Kovinu ,stigao je pokretni ultrazvučni aparat koji će olakšati dijagnostiku za pacijente koje se leče u ovoj ustanovi.Uskoro će biti pušten u rad i skener.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo za opremanje Specijane bolnice za lečenje psihijatrijskih bolesti u Kovinu obezbedio 5 miliona i 400 hiljada dinara za kupovinu novog ultrazvučnog aparata. Cilj je da se pacijetima koji se leče u psihijatrijskoj bolnici obezbede što bolji uslovi i laka dijagnostika bolesti.

To je pokretni ultrazvuk u obliku tableta sa sondama , što znači da može brzo, efikasno kod uznemirenih pacijenta koji su u strahu , gde je kompromitovana pokretljivost da urade brzu dijagnostiku.To je izuzetno konforno, bezbedno za pacijente .Osim toga smo dobili sektrosku sondu od 54o hiljada i linearnu iste vrednosti koje su značajne za postojeći ultrazvuk da pojednostavimo dijagnostiku mekih tkiva vrata i kardioloških pacijenta , rekla je dr Jovanka Petrović specijalista psihijatrje direktor .

Prošle godine stigao je skener u kovinsku bolnicu koji će uskoro biti pušten u rad posle neophodne provere zračenja i drugih propisanih parametara za puštanje u rad ct aparata.

Čekamo odobrenje direktorata za odobrenje za radicionu i nuklearnu bezbednost .Ovi aparati su veoma značajni za dijagnostiku .Pacijente koje neophodno šaljemo dalje ali većinu stvari zahvaljući dobroj dijagnostici sprovodimo u našoj bolnici.

Nije lako saznati sa kakavim zdravstvenim problemima se susreće pacijent koji često neume da objasni da li ga nešto i gde boli i zato je pokretni ultrazvuk veoma značajan .

Oni su specifični jer ne znaju da lociraju šta ih boli i zato je ovakav ultrazvuk bio neophodan uz dodatnu dijagnostiku. Ponekad vidimo da je kod pacijenta laboratorija loša, rekla je dr Miona Petrović radiolog.

Nekada je psihijatrijskim bolesnicima teško raditi ultrazvučni pregled i drugu dijagnostiku jer ne sarađuju. Pokretan ultarzvuk će im omogučiti veći konfor jer će lekar uz razgovar u sobi uraditi ultrazvučni pregled.Pored pacijenta koji se leče u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti i žiteljima Kovina biće omogućeno da uz lekarski uput urade i pregled skenerom.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Specijalnoj bolnici „Kovin“ odobrena sredstva za novu opremu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.