Oni su kupili kuću na selu za 10.000 evra i nisu se pokajali: Marijana i Nemanja sa svoja četiri sina skućili se u Zablaću kod Čačka

11:17

26.08.2024

Podeli vest:

Foto: RINA

Čačak – Dok većina mladih trbuhom za kruhom iz sela ide u grad, da može i drugačije na svom ličnom primeru pokazuje šestočlana porodica Simić. Mladi bračni par Marijana i Nemanja ima četvoro dece i odlučili su se da apliciraju na Javni konkurs Ministarstva za brigu o selu i dobili su 10 000 evra za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Skućili su se u plodnom i rodnom moravskom selu Zablaće.

Simići kažu da su pored dobre životne odluke da imaju četvoro dece, doneli još jednu odličnu odluku, a to je konkurs za seosku kuću sa okućnicom preko Ministarstva za brigu o selu.

– Smatram da ovom odlukom ništa pogrešili nismo što smo konkurisali i što ostajemo na selu da živimo i da radimo ovde u Zablaću. Ovde je na sreću plodna zemlja, imamo baštu, raznorazno povrće, nešto kukuruza. Takođe, imamo i živinu, domaće koke i piliće. Naši dalji planovi su da probamo da proširimo objekat i da možda postavimo neke plastenike, s obzirom na to da nam je plac od nekih 33 ara, smatramo da bi nam to bilo dobro i jedan možda pomoćni objekat da gajimo svinje”, rekao je za RINU Nemanja Simić iz čačanskog sela Zablaće.

Marijana i Nemanja skućili se u Zablaću kod ČačkaFoto: RINA

On je rekao da deca vole selo, imaju prostora za igru i za lepo detinjstvo, dok je njegova supruga Marijana, takođe zadovoljna što su konačno dobili svoj krov nad glavom, kao i sigurnost koju im omogućava život na selu.

– Zadovoljni smo odlukom što smo konkurisali i sebi omogućili da imamo nešto svoje, dobra opcija u svakom slučaju, jer pre ovoga nismo imali nešto naše. Naravno, zahteva dosta ulaganja, jer planiramo I proširenje, ipak imamo četvori dece. Naravno, sve zahteva rad, spremni smo da se borimo i radimo, što je normalno, ako uspemo, uradili plastenike” zaključila je Marijana.

Porodice poput Simića iz Zablaća pokazuju da se može i te kako lepo živeti na selu, posebno kada je pomoć države tu kao što je to u ovom slučaju Ministarstvo za brigu o selu.

(Pančevac/RINA)

SRBIN ZA GINISA Imamo šampiona čak i u zdravičenju: Mladomir je čudo od čoveka, besedio bez prestanka šest i po sati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.