,,Pančevac“ na ergeli ,,Bata“ posle požara

: Stradao vučjak i pričinjena velika materijalna šteta. U sklopu kompleksa ,,Sto topola'' u Crepaji prethodne sedmice izbila su 2 požara, čuveni restoran ostao netaknut

18:41

28.08.2024

Podeli vest:

Foto: Radovan Đerić

Dva požara zahvatila su u toku prošle sedmice Ergelu ,,Bata“ u sklopu sportsko-rekreativnog centra ,,Sto topola“ u Crepaji. U sredu, 21. avgusta, izgorela je štala, a u subotu 24. avgusta, i garaža, prilikom kojeg je stradao pas vučjak.

Iako se u medijima pojavila informacija da je požarom zahvaćen i restoran ,,Sto topola“, vlasnik Nebojša Babić Bata to demantuje za Pančevac.

– Ovim putem želim da obavestim da je naše popularno mesto ,,Sto topola“ živo, restoran je živ i poznata nacionalna kuhinja postoji, naglašava Babić.

Vlasnik Nebojša je u toku oba požara bio odsutan, jer su se desila po završetku radnog vremena kompleksa, te je u tim momentima bio u Beogradu, gde živi.

– Paljenje koje je urađeno u momentu kada je moja porodica prvi put za 15 godina na odmoru i ja sam ostajem, malo mi je čudno. Istraga će dokazati, a i ja ću pokušati da dam pomoć istrazi i videćemo u kom će smeru to da ide.

Sve životinje su bile na ,,kvalitetnim ispustima“ s obzirom na to da je lepo vreme, jedino je pas čuvar ostao u svom boksu i zahvatio ga je veliki plamen u blizini sena, deteline i slame koja je planula, te je stradao u požaru.

U požaru su, kako kaže, oštećeni fijakeri, sulke, jedan odltajmer auto koji se 5 godina opremao, kao i medicinska kada za rehabilitaciju koja je tu bila lagerovana.

– Sve te materijalne štete bi bile podnošljive, ali ostaje duševni bol za psom koji je dugo sa nama, koji je bio obučen i bio je ljubitelj svih nas, kaže vlasnik ergele.

Istakao je da su glavni problem ograde, koje su urađene po standardima, koje je vatra zahvatila i izorele su. Ostali su i bez hrane i štalskog prostora.

Centar postoji od 2010. godine i prepoznatljiv je kao destinacija za porodična dešavanja, vrtiće i za decu koja žele da nauče nešto više o životinjama.

– Imamo u sistemu više od 180 vrtića, koji su za vreme postojanja ove lokacije prošli kroz edukaciju i jednodnevne izlete, kaže Nebojša Babić.

Ljudi koji su u mogućnosti dobrodošli su da pomognu Nebojši finansijski ili u vidu radne snage i hrane za životinje.

(Pančevac/M.Popović)

DVD CREPAJA Gorela štala rekreativnog centra Sto topola

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.