JABUKA: Ugašen požar na deponiji

U poslednjih 15 dana bilo je nekoliko požara, te se javlja sumnja da su neki od njih namerno izazvani, rekao je resorni gradski većnik

13:28

02.09.2024

Podeli vest:

Gradska uprava

Požar koji je počeo juče u večernjim časovima na smetlištu u Jabuci uspešno je ugašen. Trenutno se radi na raščišćavanju ostataka otpada, a prema rečima nadležnih i ovaj požar je posledica nesavesnog ponašanja pojedinaca.

Branislav Raketić, član Gradskog veća zadužen za komunalni sektor, javna preduzeća i infrastrukturu obišao je od jutros teren. Tamo je rekao:

– U ime Grada Pančeva i Štaba za vanredne situacije apelujem na građane da se odgovorno ponašaju, da u skladu s postojećim vremenskim uslovima ne pale poljoprivredne useve i vatre na smetlištima i deponijama, jer su učestali požari posledica neodgovornog ponašanja pojedinaca. Vatrogasne službe, kao i radnici JKP-a „Jabuka” izašli su odmah na teren i uspeli brzo da lokalizuju požar, a zatim i da ga ugase. Po rasčišćavanju i ravnanju terena, najpre će biti naliven vodom, a zatim će teške mašine nasuti zemlju, kako bi ceo otpad bio prekriven. U poslednjih 15 dana imali smo seriju požara, te se javlja sumnja da su pojedini požari namerno izazvani, jer je pojava samozapaljenja deponija i smetlišta veoma retka. Kako bismo otklonili sve sumnje slučaj je prijavljen policiji i istraga je u toku. Takođe, priložićemo i snimke sa video nadzora.

Raketić je podsetio na to da je tokom proleća deponija u Jabuci ograđena i da je postavljen video nadzor. Uz to, raščišćena je: odneto je 35.000 kubnih metara raznog otpada na regionalnu deponiju Pančevo.

(Pančevac / S. T.)

VELIKI POŽAR Gori divlja deponija u Jabuci!

KAČAREVO: Ugašen požar na smetlištu

BRANISLAV RAKETIĆ: Komunalne službe odlično funkcionišu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.