OD MINISTARSTVA ZA BELU CRKVU Novi kamion za odnošenje smeća stigao u DJUP „Belocrkvanska jezera“

09:46

26.09.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Društveno javno uslužno preduzeće „Belocrkvanska jezera“ dobilo je novi kamion za odnošenje smeća. U pitanju je donacija Ministarstva zaštite životne sredine, koja je ozvaničena potpisivanjem ugovora u kabinetu predsednice opštine Bela Crkva Tatjane Kokar.

Novi kamion za odnošenje smeća stigao je u Društveno javno uslužno preduzeće „Belocrkvanska jezera“. Tim povodom, opštinu Bela Crkva posetio je Aleksa Tojčić, posebni savetnik potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović. Ugovor sa Ministarstvom zaštite životne sredine o donaciji smećara kapaciteta 16 tona potpisala je predsednica opštine Tatjana Kokar u prisustvu predsednika Skupštine opštine Marjana Aleksića i direktora komunalnog preduzeća Darka Bogosavljevića.

– Želela bih da se zahvalim Ministarstvu za zaštite životne sredine u svoje lično ime i u ime lokalne samouprave Bela Crkva za donaciju ovog kamiona, On će značajno poboljšati i unaprediti rad komunalnih delatnosti na teritoriji naše opštine. Takođe će olakšati rad zaposlenima i pružatio bolju uslugu našim građanima, istakla je Tatjana Kokar, predsednica opštine Bela Crkva.

Ova donacija značajno će unaprediti sistem upravljanja otpadom na teritoriji opštine Bela Crkva, posebno u prikupljanju komunalnog otpada u selima opštine Bela Crkva, naglasio je predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

– Posle 70 godina kupili smo sopstvenim sredstvima, u maju ,jedan kamion od 12 kubika. Novi kamion je stigao u Belu Crkvu posle dugo vremena. Sada smo dobili još jedan kamion i sada će usluge biti poboljšane. Vozni park nije bio na zavidnom nivou tako da su ovo mali koraci ali za nas mnogo veliki, rekao je Marjan Aleksić, predsednik Skupštine opštine Bela Crkva.

Kako kaže direktor DJUP „Belocrkvanska jezera“ Darko Bogosavljević, kamion od 16 kubika za transport komunalnog otpada, donacija resornog ministarstva, doprineće da poslovi koje obavlja ovo preduzeće budu efikasniji.

– Kamion je najnovoji model zapremine 16 kubika. Ovo je drugi kamion koji smo nabavili tako da će ovo uticati na bolji kvalitet pružanja usluga svim građanima.

Ovaj kamion smećar obogatio je vozni park DJUP „Belocrkvanska jezera“ i doprineće efikasnijem upravljanju otpadom.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Đaci iz Debeljače brinu o životnoj sredini: Skupljaju električni i elektronski otpad, a novac od prodaje koriste za uređenje škole

JKP ,,HIGIJENA“: Jesenja akcija uklanjanja kabastog otpada! Ovo je detaljan raspored od 1. do 30. oktobra

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.