SKUPŠTINA GRADA: Sednica je u toku, 98 tačaka dnevnog reda

Vlast: predlog izmena budžeta je istorijski – rezultat je planskog dosadašnjeg vrednog rada svih gradskih struktura; opozicija: ogroman deficit, nejasne brojne stavke u gradskoj kasi

13:24

27.09.2024

Podeli vest:

Foto: Milan Šupica
Zamenik gradonačelnika Predrag Stojadinov obrazlaže rebalans budžeta grada

Druga sednica Skupštine grada Pančeva u novom sazivu počela je danas u 10 sati. Dva i po sata kasnije još uvek je bila u toku rasprava u vezi s prvom tačkom dnevnog reda – rebalansom budžeta.

Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2024. godinu predstavio je zamenik gradonačelnika Predrag Stojadinov. On je, do najsitnijih detalja, izneo predlog vladajuće koalicije koju predvodi SNS: govorio je o „Pan-vozu”, putnoj infrastrukturi, vodovodu i kanalizaciji, industrijskom razvoju i očuvanju životne sredine, unapređenju socijalne i zdravstvene zaštite, kulturi, sportu, turizmu…

Stojadinov je zaključio da predlog izmena budžeta nije tehničke prirode, niti je slučajan, već da je istorijski – rezultat je planskog dosadašnjeg vrednog rada svih gradskih struktura. To je potkrepio činjenicom da će budžet Pančeva za 2024, posle rebalansa, biti u visini od bezmalo 9, 3 milijarde dinara, što je svakako rekordan iznos.

Zoran Jovanović je bio prvi govornik iz redova opozicijeFoto: Milan Šupica

Odmah se za reč javilo četvoro-petoro odbornica i odbornika iz redova opozicije. Prvi je za govornicu izašao Zoran Jovanović (DS), koji je pričao o deficitu budžeta Pančeva u visini od 900 miliona dinara i kazao da su zbog inflacije veći prihodi u svim lokalnim samoupravama.

Njemu je, kao i svim ostalim opozicionim govornicima, replicirao gradonačelnik Aleksandar Stevanović. On je rekao da sadašnja opozicija nije ništa radila dok je vodila grad, Pokrajinu i državu. Ponovio je reči Stojadinova da ovo jeste istorijski budžet koji neprestano raste. Kazao je i da je „budžet živi organizam”, da Pančevo ima veliko povećanje prihoda i da se neprestano vodi računa o razvoju grada i ravnomernom ulaganju u svaku oblast života, kao i o održavanju postojećeg sistema.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović je replicirao svim opozicionim odbornicimaFoto: Milan Šupica

– Radimo i gradimo. Iz kredita ćemo finansirati izgradnju dva vrtića, a i dalje ćemo podizati kredite za velike infrastrukturne radove, kao što su potpuna rekonstrukcija ulica Cara Lazara i Dimitrija Tucovića – zaključio je svoju prvu repliku Stevanović.

Na dnevnom redu ima 98 tačaka i, kako stvari trenutno stoje, ovo će biti najduža sednica Skupštine grada u poslednjih nekoliko godina.

(Pančevac / S. T.)

Skupština Grada: Izabrani gradonačelnik i članovi Gradskog veća

31. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA PANČEVA Stevanović o rebalansu budžeta: I dalje beležimo istorijske rezultate, budžet Grada je prešao iznos od 8 milijardi dinara! FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.