HVALA ZA ČISTIJU I ZELENIJU SRBIJU Vučević na obeležavanju 33 godine rada JP Srbijašume

11:53

01.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Instagram: milosvucevic

Premijer Miloš Vučević prisustvuje obeležavanju 33 godine postojanja i rada Javnog preduzeća „Srbijašume“ u Košutnjaku.

– Čestitam vam godišnjicu firme – rekao je premijer na početku.

– Želim da se zahvalim svim generacijama na svemu što su radili, za čistiju, zeleniju, bogatiju Srbiju. To je nešto što obavezuje i današnje generacije. Simbolički su danas zasađene 33 sadnice, ali plan je da godišnje idemo do 4.000 hektara. Direktore je stavio akcenat na ekonomskom potencijalu, ali ne treba smetnuti sa uma doprinos zdravlju nacije. Verujem da ćemo se svi bolje odnositi prema prirodi, i to je vid patriotizma, kada čuvate svoju državu. Ono što moramo biti pripremljni, stići će nova pravila za drvoprerađivačku industriju. Nećete moći da prodate nameštaj u EU a da ne pokažete koje ste drvo koristili. Zato je veliki posao pred nama – kazao je Vučević.

O litijumu

– Prethodnih dana mi smo najviše pričali o litijumu. Vlada je spremna da se odazove, ako bude trebalo. Mislimo da je svakako dobro da se razgovara. Politički pozdravljam odluku Ane Brnabić. Mi stalno pričamo o litijumu. Stalno je to tema. Moja stranka je spremna da pomogne kvorum, ali moraju se pojaviti i oni koji su to tražili. Ali Ana je to presekla i zakazala za 7. oktobar – kaže premijer.

O Crnog Gori

– Ako im je to potreba, neka. Želimo im sve najbolje, neki od njih nama ne žele. Mi sa 45 odsto imamo oštru raspravu da li je to dobar rezultat, oni sa 28 posto – ne – rekao je Vučević, komentarišući to što je Milo Đukanović pevao pesmu „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“.

O sastanku sa sindikatima prosvete

– Ne mogu sve unapred da kažem, ono što ćemo predočiti na sastanku. Ono što ostaje predlog vlade, jeste povećanje plata za prosvetne radnike 12 posto. Vrlo smo blizu onog da početna plata u prosveti budu prosečna zarada u Srbiji. Svi ćemo se složiti da bi svi trebalo da imamo veće plate, samo je pitanje šta možemo da uradimo. Morate da vodite odgovornu politiku. Čekaju nas u narednih deset dana razgovori sa MMF-om pa ćemo posle toga možda imati sindikatima da kažemo nešto novo – rekao je Vučević.

(Pančevac/Novosti)

PREMIJER U BANJALUCI Dodik odlikovao Vučevića Ordenom Republike Srpske

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.