„Srpska bajka” Luke Jovanovića Dživdžanovskog otvara sezonu u Dečijem kulturnom centru Beograda

Premijera predstave „Srpska bajka” čiji tekst i režiju potpisuje Pančevac Luka Jovanović Dživdžanovski u podne u subotu u Dečijem kulturnom centru Beograda

16:10

08.10.2024

Podeli vest:

Foto: Zoran Jovanović Mačak
Maštoviti susret sa srpskom baštinom u predstavi za decu „Srpska bajka”

Čast da otvori sezonu na Sceni za decu i mlade u Dečijem kulturnom centru Beograda pripala je pozorišnoj predstavi „Srpska bajka” za koju je tekst napisao i koju je režirao rođeni Pančevac, Luka Jovanović Dživdžanovski.

 

Ova predstava za decu objedinjuje srpsku tradicionalnu kulturnu baštinu, maštoviti pristup pripovedanju i modernu glumačku igru u davno zapisanim pričama naših predaka. Najmlađi gledaoci, kao i oni stariji imaće priliku da se upoznaju sa fantastičnim bićima iz srpske mitologije, osete duh srednjovekovnog dvora, nauče i obnove reči i pouke naših predaka, kao i da se slatko nasmeju avanturama naših junaka.

Glumačku podelu čine: Nikolija Tričković, Jana Doder, Luka Labović, Nikola Marković. Supervizor predstave je Lazar Dubovac, kostime je osmislila Nikolija Tričković a scenografiju Vuk Milinković. Muziku je komponovao Dimitrije Jocić, producirao je Konstantin Marčetić a autor plakata je Aleksandar Glibetić

Luka Jovanović DživdžanovskiFoto: privatna arhiva

Luka Jovanović Dživdžanovski, rođen u Pančevu 1996, svestrani je dramski umetnik. Igrao je u više televizijskih serija, filmova i pozorišnih predstava. Kao značajnije, beležimo serije Čarape kralja Petra, The Outpost, šestu sezonu Ubice mog oca, Vreme smrti a ove godine i seriju Kovčeg. Pamtimo i ga po ulogama veziste u filmu Kralj Petar I, a u pozorištu po predstavama Vreme leta, Tesla – Svetlopis u vremenu, Oblaci i Zvezda padalica. Luka je glumu diplomirao na Fakultetu umetnosti u Prištini 2022, u klasi Milana Plećaša i Borjanke Ljumović. Svestrani je i muzičar – svira gitaru, harmoniku, bas i bubnjeve i peva i frontmen je grupe The Hatmires.

(Pančevac / N. Simendić)

PANČEVCI NA TURNEJI U HRVATSKOJ Višestruko nagrađivana predstava Čarobnjak iz Oza slavi punoletsvo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.