OKTOBARSKI KNJIŽEVNI KAFE: Književnica Marijana Čanak u četvrtak u Kulturnom centru

Stigla nam je jesen, pa i Književni kafe Kulturnog centra – prva gošća Jasmini Topić u četvrtak biće subotička prozaistkinja Marijana Čanak, dobitnica nagrade „Laza K. Lazarević"

12:13

14.10.2024

Podeli vest:

Foto: Marko Cerovac
Gošća Književnog kafea Jasmine Topić – Marijana Čanak

Vaše omiljeno gradsko mesto za priču o knjigama i književnosti uz ispijanje omiljenog pića čeka vas u četvrtak u 19 časova. Gošća oktobarskog Književnog kafea je nagrađivana subotička književnica Marijana Čanak, sa kojom će razgovarati pesnikinja Jasmina Topić.

Marijana Čanak (1982, Subotica), piše prozu. Završila je studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Dvostruka je dobitnica književne nagrade „Laza K. Lazarević“ za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku. Kratke priče su joj prevedene na nemački, engleski, albanski i makedonski jezik. Objavila je knjigu proze „Ulični prodavci ulica“ (2002), zbirku priča „Pramatere“ (2019. prvo izdanje, 2023. drugo prošireno izdanje), roman „Klara, Klarisa“ (2022), koji se našao u finalu NIN-ove i Vitalove nagrade, zbirku priča „Put od crvene cigle“ (2023) i roman – „Svetlo trojstvo” (2024).

(Pančevac)

Pred festival promocije „RUKOPISI 47ˮ

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.