MEDALJA IZ LINCA STIŽE U UZDIN: Lupulesku i Šurjan u dublu osvojile bronzu

13:30

23.10.2024

Podeli vest:

Radovan Đerić

Stonoteniserke Izabela Lupulesku i Sabina Šurjan osvojile su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Lincu, čime su donele prvo seniorsko odličje za našu zemlju u ženskom dublu nakon 21 godine.

Dubl Lupulesku/Šurjan najpre je izborio plasman u polufinale pobedivši francuski par Guo Ženg/Hošar rezultatom 3:0, čime je osigurana medalja. U borbi za finale, naše devojke su se borile, ali su na kraju poražene od aktuelnih šampionki Evrope, rumunsko-austrijskog para Soč/Polkanova, rezultatom 2:3.

Put do ovog istorijskog uspeha započele su ubedljivim pobedama od po 3:0 protiv englesko-italijanske kombinacije Ho/Vivareli, a zatim i protiv nemačkog para Juan Van i Sabine Vinter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Izabela Lupulesku (@iziii99)

Poslednja evropska medalja u ženskom stonom tenisu osvojena je 2003. u italijanskom Kurmajoru, kad su u konkurenciji dublova Silvija i Anamarija Erdelji osvojile bronzu u dublu.

Pre ovog odličja u Lincu, Aleksandar Karakašević je u mešovitom dublu sa Rutom Paskauskiene iz Litvanije bio treći u Alikanteu.

U polufinalu EP, Sabina i Izabela, koja je ove godine imala olimpijski debi u Parizu, zaustavljene su na bronzi. Aktuelne evropske prvakinje Sofija Polkanova i Bernadet Šoč prošle su u finale, ali je srpskom paru ipak ostalo zasluženo odličje.

(Pančevac)

AK Tamiš: Zdravo da deca treniraju atletiku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.