DEČJI KUTAK U BELOJ CRKVI: Održane radionice kreativnog izražavanja sa profesorkom Stamenković

19:30

23.10.2024

Podeli vest:

Foto: Prinntscreen/RTV Pančevo

Radionice kreativnog izražavanja sa profesorkom Terezom Stamenković i književne radionice sa profesorkom Marinom Gava realizovane su u Narodnoj biblioteteci u Beloj Crkvi u okviru projekta „Dečji kutak“.

Polaznici radionica kreativnog izražavanja u Beloj Crkvi su kroz svet vizuelnog izražavanja predstavljali svoje junake literature i kreirali svoje originalne priče sa izmišljenim junacima.

– Dečji kutak nije samo prostor u kome deca i mladi mogu da provode vreme u biblioteci. Ovo je prostor u kome mogu da saznaju puno toga novog i da iskuse kontekst knjige, kontekst biblioteke kao prostora dnevne sobe u kojoj borave. Radionice koje se realizuju u okviru projekta „Dečji kutak“ su radionice kreativnog izražavanja i radionice razvoja kulture čitanja. Ovih pet radionica ukupno jeste predviđeno projektom ali to je samo korak u daljem nizu aktvinosti, rekao je Igor Vokoun, direktor Biblioteke u Beloj Crkvu.

– Naš motiv je bio kreativno likovno izražavanja, pošto su to deca koja redovno rade i već neko vreme kroz svoje likovno stvaralaštvo razvijaju svoj lični senzibiliteti i neguju kvalitetan crktež i sliku. Manje je zastupljeno vajarstvo a razlog je težina tehnike. Učenicima smo ponudili da na svoj način, kroz različite poruke, pokušaju da prenesu publici neku svoju misao ili stav o tome kako oni sada doživljavaju svet koji ih okružuje i koji ih vodi kroz detinjstvo, rekla je profesorka Tereza Stamenković , koja je istakla da su na radionici bili učenici koji se već dugo bave likovnim stvaralaštvom.

U okviru projekta „Dečji kutak“ Narodna biblioteka je sprovela i akciju besplatnog učlanjenja učenika prvih razreda osnovnih škola u Biblioteku.

(Pančevac/RTV Pančevo)

BELA CRKVA: U Narodnoj biblioteci otvoren Dečji kutak za najmlađe sugrađane

BELA CRKVA: Edukativna radionica Jesenje kreacije u okviru obeležavanja Dečje nedelje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.