UŽIVANJE U STIHOVIMA I UČENJE O PRAVIMA Osnovci iz Opova proveli čas u školskoj biblioteci

09:14

24.10.2024

Podeli vest:

Foto: Glas Opova
Foto: Glas Opova

Učenici drugog razreda OŠ „Dositej Obradović“ Opovo proveli su čas u školskoj biblioteci. Podeljeni u grupe, zajedno sa bibliotekarkom škole Jasminom Stankov, čitali su i analizirali stihove Ljubivoja Ršumovića iz knjige „Bukvar dečjih prava“.

Osim uživanja u stihovima našeg poznatog pesnika, učenici su imali zadatak i da prepoznaju dečja prava koja se u njima spominju. Prepoznali su pravo na: slobodu govora, maštanja, slobodno vreme, sopstveni stav, ideje koje odrasli treba ozbiljno da shvate, na čitanje, znanje, školovanje, informisanje, kao i pravo na školsku biblioteku, prenosi Glas Opova.

Razgovarano je o tome zašto čitamo, koje potrebe time zadovoljavamo i kako se osećamo dok čitamo knjigu. Takođe, učenici su izneli i koje odgovornosti imaju prema knjizi koju pozajme, o pravilima ponašanja u biblioteci, kao i o posledicama kršenja dogovorenih pravila.

Prava koja su uočili u stihovima zapisali su u dobijene „smajlije“, što je poslužilo za odeljenjski pano, kao podsetnik na održani čas u biblioteci.

Osim uživanja u stihovima, i obećanja učenika da će što bolje iskoristiti svoje pravo na čitanje knjiga iz školske biblioteke, čas je završen i uživanjem u muzici: slušanje i pevanje pesme „Pusti brigu, uzmi knjigu“ Branka Kockice.

(Pančevac/Glas Opova)

DAJTE KRV! Dobrovoljna akcija 28. oktobra u Opovu i Sefkerinu

OPOVO: U Dom zdravlja stigao novi ultrazvučni aparat vrednosti oko 4 miliona dinara

BONUS VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.