JKP ZELENILO: Čim padnu temparature kreće sadnja drveća

16:30

26.10.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

JKP “Zelenilo” priprema se za sadnju novih sadnica. Prema rečima Ženje Marinković, za sadnju novog drveća neophodno je da temperature padnu  kako bi ovaj posao bio uspešno obavljen. 

Radnici Javno komunalnog preduzeća Zelenilo ovih dana angažovani su na sadnji novog jesenjeg rasada. Centar  grada  tokom hladnog perioda ulepšavaće ukrasne trave, ukrasni kupus, noć i dan. Ipak u Zelenilu, kao i svake godine razmišljaju o novim  biljkama i   već  se uveliko pripremaju  za sadnju novog drveća.

Ženja Marinković iz  JKP “Zelenilo” navodi za RTV Pančevo da je u  postupku priprema sadnica za sadnju, dase prate vremenski uslovi te da vegetacija još nije prestala.

„Noćne temperature još nisu ušle u minus tako da očekujemo krajem novembra, početkom decembra da krene sadnja u gradu, imamo nekoliko ulica koje su rekonstruisane ove godine u njima će biti posađeni novi drvoredi . U gradu gde nedostaju biljke će se obaviti sadnja“, navela je Ženja Marinković.

Tokom predhodnog perioda zasađenu su javori, jaseni, hrastovi lužnjaci na gradskom keju, a u gradu je bilo i drugih vrsta. I ove godine u Zelenilu planiraju da posade različito drveće u zavisnosti od mesta i potreba.

„Neke ulice već u projektu imaju zelenilo pa ćemo tu posaditi javore i šljive. Što se tiče materijala koji koristimo, sadimo uglavnom javore, lipe, jasan, kesten“, objasniola je Ženja Marinković.

Naime, Zeinilo svake godine posadi oko 3.000 novih sadnica, kako bi grad bio što bogatiji zelenim površinama.

(Pančevac)
Planinari iz PD “Jelenak” krenuli put Himalaja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.