JESEN U BANATU: U Crepaji održano veče poezije i proze

16:52

27.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

U Crepaji je održano veče poezije i proze „Jesen u Banatu“ u organizaciji Doma kulture „Mita Živkov Lala“ i udruženja „Banatska petica“. Književni susret okupio je mnoge književnike iz opštine Kovačica, ali i celog Banata i Beograda.

Dom kulture „Mita Živkov Lala“ i Književni klub „Banatska petica“ četvrti put su zajedničkim snagama pretvorili Crepaju u središte okupljanja ljubitelja pisane reči. Na večeri poezije i proze „Jesen u Banatu“ predstavili su se brojni autori iz opštine Kovačica, ali i Beograda i celog Banata, i, kako navode, nadaju se da će ovakvi književni susreti u Crepaji postati tradicija.

Udruženje „Banatska petica“ vrlo je aktivno u lokalnom kulturnom životu. Redovno organizuju različite manifestacije, od kojih je najčuvenije „Crepajačko proleće“, rekla je Dragana Ilijevska, članica književne grupe „Banatska petica“.

– Nas pet smo formirale „Banatsku peticu“ da bismo se zajedničkim snagama predstavljale kako u Crepaji, tako i širom Južnog Banata, Pančeva i Beograda. Zahvaljujem svim našim gostima što su večeras tu i nadam se da će ovakvih manifestacija biti što više.

Književno veče proteklo je i u znaku značajnog jubileja, ističe Nikola Kosovac, direktor Doma kulture „Mita Živkov Lala“.

-Naši lokalni autori, kao i gostujući autori, imaju mogućnost da prikažu javno svoje stvaralaštvo. Sa druge strane, ovo veče ima za cilj promovisanje i popularizaciju pisane reči, kako poezije tako i proze, rekao je Kosovac.

Program je obogaćen nastupom specijalnih gostiju – pevačke grupe „Banaćuše“ iz Crepaje. Događaj su podržale Mesna zajednica Crepaja i Opština Kovačica.

(Pannčevac/RTV Pančevo)

CREPAJAČKI EKOLOŠKI VRT: Filip Filipović najbolji pecaroš među decom

VEČE POSVEĆENO KULTURI ROMA U CREPAJI: Odlična prilika da se građanima približe različite kulture u Banatu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.