„Tata i sinovi“ iz Sefkerina pobednici 14. Bangula

U kuvanju goveđeg gulaša takmičilo se 17 ekipa iz Banatskog Novog Sela, Pančeva, Sefkerina, Starčeva, Vladimirovca, Vlajkovca, Banatskog Karlovca, Čačka i jedna ekipa iz Mađarske.

14:00

31.07.2025

Podeli vest:

Foto: Banatski dobošar

Na prostoru zelene pijace u centru Banatskog Novog Sela, u konkurenciji 17 ekipa, gulaš majstori iz Sefkerina, članovi ekipe „Tata i sinovi“, pobednici su ovogodišnjeg takmičenja u kuvanju goveđeg gulaša – Bangul 2025, javlja Banatski dobošar.

I pored loših vremenskih uslova od ranog jutra (olujni vetar i kiša), pozivu da se takmiče u kuvanju goveđeg gulaša odazvalo se 17 ekipa iz Banatskog Novog Sela, Pančeva, Sefkerina, Starčeva, Vladimirovca, Vlajkovca, Banatskog Karlovca, Čačka, a međunarodni karakter manifestaciji dala je i jedna ekipa iz Mađarske.

Kuvalo se isključivo na plinsku bocu.


Foto: Banatski dobošar

Sudijska trojka Milorad Subašić (Banatsko Novo Selo), Brana Jovanović (Pančevo) i Agron Hoti (Pančevo), donela je odluku da je najbolji gulaš na 14. Bangulu pripremila ekipa „Tata i sinovi“ iz Sefkerina.

Drugo mesto su osvojili momci iz ekipe „Kum i ja“ iz Banatskog Novog Sela, a treće mesto je osvojila mešovita ekipa provokativnog naziva „Prvo mesto“, takođe iz Banatskog Novog Sela.

Foto: Banatski dobošar

Za nosioce utešne nagrade proglašeni su „Gastarbajteri“ iz Banatskog Novog Sela, kao ekipa koja je bila najveselija, najbučnija i najmnogoljudnija na današnjem takmičenju.


Foto: Banatski dobošar

Po rečima organizatora ove manifestacije Jovana Flore Nikse i Ivana Čulibrka Čukija, ovogodišnji Bangul se pored loših vremenskih uslova uoči samog takmičenja (tropske temperature) i samog dana takmičenja (olujni vetar i kiša), ipak održao, potvrđujući da nikakvi vremenski (ne)uslovi ne mogu da ometu ljubitelje u pripremanju goveđeg gulaša.

(Pančevac)

MZ Starčevo: Obeležena slava Ognjena Marija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.