ZAPAŽEN USPEH ATLETSKOG KLUBA DINAMO: Četiri medalje na krosu Srbije

10:03

31.10.2022

Podeli vest:

U subotu, 22. oktobra, u Novom Sadu je održano veliko atletsko nadmetanje, kros Srbije, na kome je AK Dinamo imao mnogo uspeha.

Ksenija Mrkela je pobedila u trci mlađih pionirki na 1.000 metara, pa je na najlepši način zaokružila ovu sezonu – pet najjačih trka, pet pobeda. Sanja Marić je u nadmetanju na 4.000 metara za mlađe juniorke osvojila srebrno odličje.

Ona je ovom trkom obezbedila mesto u reprezentaciji Srbije za kros Balkana.

U konkurenciji mlađih juniorki u ekipnom plasmanu Dinamu je pripala zlatna medalja, a ekipu su činile Sanja Marić, Dunja Atanacković i Tijana Nikolić.
Četvrti trofej za Dinamo, a drugi u ekipnom plasmanu osvojili su stariji juniori: Strahinja Stevšić, Andreja Božanić, Luka Gligorić i Bogdan Jelača.

– Ozbiljno smo se spremali za ovaj kros i s ponosom mogu zaključiti da sam kao trener izuzetno zadovoljan nastupom naših atletičara. Svi su dali su svoj maksimum i ja sam ponosan na njih – rekao je trener AK-a Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

Odličan nastup u pojedinačnoj konkurenciji imali su i Dunja Atanacković i Strahinja Stevšić, koji su se plasirali na peta mesta.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.