BOKS SE VRATIO U GRAD: Veliki uspesi bokserskog kluba Profesionalac

10:30

31.10.2022

Podeli vest:

BK Profesionalac iz Pančeva polako ali sigurno vraća plemenitu veštinu u grad na obali Tamiša.

Startovalo je takmičenje u Bokserkoj ligi Srbije, a posle prvog kola i osvojenih devet bodova klub iz našeg grada zauzima prvo mesto, ispred ekipa iz Loznice i Sombora.

Pored Bokserske lige Srbije, u kojoj se takmiče iskusniji takmičari sa preko deset mečeva, BK Profesionalac se nadmeće i u Bokserskoj ligi regiona Beograd, gde učestvuju bokseri debitanti i oni koji imaju do deset borbi u ringu.

Prošlog vikenda su svoje prve mečeve imali Miša Mamojka, Aleksa Mikuljka, Lazar Jevtić i Stefan Grujica. Oni su pokazali da su momci lavljeg srca i da, uz ozbiljan rad, Profesionalac u njima uskoro može da dobije i ozbiljne takmičare. Mihajlo Daranji i Vojin Đorđević nisu imali protivnike. Vojinov protivnik je odustao od meča, pa je Profesionalac dobio tri boda bez borbe, dok je Damjan pobedio jednoglasnom odlukom sudija.

Održao je čas boksa svom rivalu i pokazao zašto je aktuelni šampion Srbije.

– Naš cilj je da postavimo pančevački boks tamo gde mu je i mesto, na sam vrh. Hoćemo da osvojimo prva mesta u obe lige i da se sledeće sezone nadmećemo u Regionalnoj ligi u koju učestvuju klubovi iz bivše Jugoslavije. Pored ove dece lavljeg srca koja se ne štede nijednog trenutka, kao i našeg trenera Zvonimira Dimitrijevića, takođe velikog borca i najboljeg bokserskog trenera u našoj zemlji, trebaće nam i pomoć publike i svih zaljubljenika u ovu plemenitu veštinu. Želja nam je da izgradimo svoju sopstvenu salu za treninge, koja bi deci bila na raspolaganju tokom celog dana. Trenutno imamo preko 40 registrovanih takmičara i isto toliko početnika, kojih je svakim danom sve više.To su sve školarci i studenti i samim tim bi mogli da usklade svoje školske obaveze s treninzima. Škola olimpijskog boksa za svu decu je besplatna, a imamo svoje pogone u Banatskom Brestovcu, Kačarevu, Banatskom Novom Selu i Omoljici. Interesovanje je ogromno. Grad Pančevo nam je ove godine mnogo pomogao, a nadamo se da će to i ubuduće biti praksa – gotovo uglas ističu predsednik kluba Tihomir Marković i sekretar Marko Samardžić.

Boks se vratio u Pančevo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.