BRIGA O PORODICI Samohrana majka iz Skorenovca dobila krov nad glavom

20:01

28.11.2022

Podeli vest:

Opština Kovin

Mariji Barabaš, samohranoj majci, u okviru poslednjeg ovogodišnjeg ciklusa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu, dodeljena je kuća sa okućnicom u Skorenovcu, a trojni ugovor zaključuju ministarstvo, jedinice lokalne samouprave i korisnici – oni koji na ovaj način postaju vlasnici nekretnine. Procenjena tržišna vrednost parcele i objekata na ovoj kući u Skorenovcu je 1.154.861,70 dinara i sredstva se uplaćuju bespovratno.

U ime opštine Kovin, potpis na ugovor stavila je Slađana Ćirikovački, savetnik za lokalni ekonomski razvoj, koja i radi na poslovima podrške učesnicima ovog i sličnih javnih konkursa za dodelu bespovratnih sredstava i koja je, zajedno sa Marijom Barabaš, bila na svečanosti u Palati Srbija u petak, 25. novembra 2022, povodom potpisivanja ugovora.

Podsetimo, kupovina nepokretnosti – seoskih kuća sa okućnicom, finansirana je bespovratnim sredstvima dodeljenim putem konkursa Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije. Na teritoriji opštine Kovin ove godine su na taj način „useljene“ dve napuštene kuće – jedna u Bavaništu i sada u Skorenovcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.