USPEH STRELJAČKE DRUŽINE PANČEVO 1813 NA TURNIRU U OSIJEKU A pančevačke žene ponovo najbolje na Kupu u Vršcu!

09:57

21.12.2022

Podeli vest:

S.V.

Na tradicionalnom međunarodnom božićnom  turniru  koji je održan proteklog vikenda u Osjeku, nastupilo je 230 takmičara iz pet zemalja, a među njima i tri iz Streljačke družine “Pančevo 1813“.

Aleksa Rakonjac je u osnovnom meču juniora puškom bio prvi sa rezultatom od 624,5 krugova, sa kojim je potvrdio kategortiju sportiste nacionalnog ranga, a u finalu juniora je osvojio sedmo mesto.

Drugog dana takmičenja se borio u opštoj-seniorskoj kategoriji , zauzeo deseto mesto i bio na domak finala sa rezultatom od 623,4 krugova.

Marko Ninković je najpre osvojio šesto mesto u miksu- takmičenju mešovitih juniorskih parova pištoljem, a drugog dana ušao u finale juniora na šestom mestu sa rezultatom od 553 krugova, i zauzeo šesto mesto nakon finala juniora pištoljem. U konkurenciji seniora je
postigao rezultat od 552 kruga , ali je bio nedovoljan za učešće u finalu.

Velimir Ninković se plasirao na deseto mesto i bio blizu finala u kategoriji juniora pištoljem sa rezultatom od 547 krugova, a u konkurenciji seniora je postigao 536 krugova.

Narednog vikenda će u Beogradu  biti održano  treće kolo Kupa SS Srbije, koje je poslednje takmičenje u ovoj godini, na kojem će nastupiti 16 takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“ u svim kategorijama i boriti se za nove bodove za učešće u Finalu KUP SS Srbije, koje će biti održano u februaru naredne godine.

Takmičenje za Kup Vršca

Proteklog vikenda je u Pančevu održano završno dvanaesto ovogodišnje takmičenje serijskom vazdušnom puškom za KUP Vršca, na kojem pored ekipe žena iz Pančeva, nastupaju i takmičari iz Vršca, Plandišta, i Bele Crkve, a Streljačka družina “Pančevo 1813“ je bila domaćin poslednjeg kola i proglašenja pobednika za 2022.godinu.

S.V.

Pančevačke žene su ponovo bile najbolje kako ekipno tako i u pojedinačnoj konkurenciji, tako da su i proglašene za pobednike Kupa Vršca za 2022. godinu u konkurenciji ekipa žena.

U pojedinačnoj konkurenciji su takođe bile neprikosnovene i osvojile sva tri prva
mesta. Mirjana Stojanović je osvojila pobednički pehar i zlatnu medalju, Snežana Fodor srebrnu medalju a Zorica Prvulj bronzanu medalju, tako da su  apsolutne prvakinje za 2022. godinu, kao i prethodne godine. Po rečima organizatora Kupa Vršca Stanislava
Stanišića iz SU“Tane“ iz Vršca, naredne godine se očekuje učešće još više takmičara u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.