BUDITE OPREZNI SA LEKOVIMA: Hitna prevezla na VMA dva pacijenta sa simptomima trovanja

09:28

24.01.2023

Podeli vest:

RINA

Pančevačka hitna pomoć je na VMA prevezla dva pacijenta zbog simptoma trovanjana, gde ih je pregledao toksikolog. Jedan je u ovo stanje došao zbog intoksikacije lekovima, a drugi, kako se navodi u izveštaju Doma zdravlja Pančevo, zbog samotrovanja.

Ekipe hitne, osim pomenutih imale su još  4 transporta u pratnji lekara. Pacijent iz Dolova prevezen je do bolnice, gde ga je pregledao neurolog, zbog sumnje na moždano krvarenje. Na Institut za majku i dete u Beograd prevezeno je jedno dete. U Kliničko bolnički centar „Zvezdara” prevezen je pacijent zbog infarkta srca, a u Urgentni centar u Beogradu prebačen je pacijent koji je povredio šaku.

U danu za nama bilo je 18 transporata u gradu i 23 van grada. Pacijenti su uglavnom transportovani i Panečva za Beograd i iz grada i naseljenih mesta ka Opštoj bolnici Pančevo.

U naselju Tesla, na pijaci, ukazana je pomoć alkoholisanoj osobi, kojoj je pozlilo. Pacijent je prevezen do bolnice, gde ga je pregledao internista.

U ambulanti hitne službe u Pančevu pomoć je zatražilo četrdesetoro odraslih i dvoje dece. Stariji sugrađani su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska, temperature i bolova, a deca zbog temperature i stomačnih tegoba.

Ekipe hitne pregledali su i 14-oro građana u njihovim domovima. Uglavnom je reč o pozivima pacijenata koji boluju od hroničnih bolesti, navedeno je u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

Saobraćajnih udesa nije bilo.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.