RASPUCANI ŽELEZNIČAR BROJAO DO 6: Naši fudbaleri krupnim koracima gaze ka Superligi

11:37

01.03.2023

Podeli vest:

GJ
Fudbaleri Železničara u 21.kolu Prve lige Srbije ostvarili su najubedljiviju pobedu od kad su u ovom rangu takmičenja. Savladali su Slobodu iz Užica sa 6-1 (1-0).
Nije na početku meča ništa nagoveštavalo da ćemo gledati goleadu i ovako ubedljivu pobedu posebno jer su gosti prvi imali izglednu šansu za gol, ali istakao se golman Živković efektnom odbranom.
Tek u 43. minutu prvog poluvremena prvi put se zatresla mreža i to posle kontra napapada domaćih fudbalera. Šušnjar je pobegao svojim čuvarima, pravovremeno je uposlio Luku Petrovića koji šutira iz prve i dovodi svoj tm u vođstvo. U nastavku meča Železničar je udvostručio prednost posle dosuđenog penala, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Grgić.
Gosti se nisu predavali i u 68. minutu Rašković efektnim udarcem sa 16 metara pogađa gornji levi ćošak golmana Živkovića i Sloboda smanjuje vođstvo Železničara na 2-1.
U 76. minutu Luka Petroviće je posle neopreznog starta gostujućeg igrača koji je dobio crveni karton morao da napusti teren zbog povrede.
Posle izvedenog slobodnog udarca najviši u skoku bio je Obradović koji glavom neodbranjivo šalje loptu u gol.
Samo tri minuta kasnije Zuvić koji je zamenio Petrovića šutira sa 20-tak metara iskosa sa desne strane i povećava vođstvo Železničara na 4-1.
Skoro sa iste udaljenosti ali sa druge strane pokušava i uspeva i Strahinja Jovanović, a u poslednjem minutu kiks odbrane Slobode kažnjava još jedan rezervista Mirosavljev koji postavlja konačnih 6-1.
Nakon meča trener domaćih Tomoslav Sivić bio je veoma zadovoljan i igrom i rezultatom svoje ekipe:
Upozoravao sam da je Sloboda opasan protivnik. Ovo je previsok rezultat i nije pravi odnos snaga na terenu, ali jednostavno sve što smo probali nam je uspelo i možda nam se vratilo za neke prethodne malere. Sad je najvažnije da nam se vrati Luka Petrović koji nadam se da nije teže povređen. Cilj smo ostvarili i nastavljamo dalje, prvenstvo je dugo i ima još mnogo da se igra – rekao je Sivić.
Na pitanje da li ga raduje što su i rezervisti blistali sa tri gola Sivić je odgovorio:
Srećan sam zbog njih, jer su zadržali profesionalan odnos iako su ušli sa klupe i pokazali su kako se treba odnositi prema klubu. Nama su svi igrači podjednako potrebni, jer prvenstvo je dugo i veoma izjednačeno -zaključio je Sivić.
U ovom kolu vodeći IMT odigrao je samo 1:1 protiv Radničkog iz Novog Beograda i Železničar mu je sad prišao na samo 4 boda razlike.
Podsećamo, prvo poluvreme završeno je u korist Želeezničara 1:0.
Železničar na SC „Mladost” Slobodu iz Užica dočekao je danas od 13 sati.
Meč ćje odigran bez prisustva publike, jer se postojeća tribina proširuje, a druga nova gradi, tako da je ovaj deo sportskog centra trenutno jedno veliko gradilište.
Teren je uprkos lošim vremenskim prilikama u izuzetno dobrom stanju, jer je prošle godine postavljena veštačka podloga.
Posle velike pobede u derbiju prošog vikenda u Beogradu protiv Grafičara Marko Jovanović nova uzdanica tima očekuje nastavak dobre igre, rekao je pred meč:
Bodove protiv Grafičara smo arhivirali i pobedu zaboravili. Okrenuli smo se današnjem meču, jer nas očekuje veoma težak protivnik koji nas je jesenas u Užicu baš namučio. Liga je veoma izjednačena i imaćemo dosta teških mečeva, ali spremni smo da odgovorimo svim izazovima, jer znamo koji nam je cilj i uveren sam da ćemo ga i ispuniti – kaže Jovanović.

Optimizam je bio prisutan kod svih igrača Železničara, ali znaju i oni da unapred dobijenih utakmica nema.

-Prve utakmice su uvek nepoznanica, jer se tim tek „namešta“. Zahtevi su veliki, ciljevi još veći. Kada se sve to sabere, mogu da budem zadovoljan, igrom i rezultatom protiv Grafičara. Možda smo mogli i morali mnogo ranije da rešimo pitanje pobednika, ali i ovako je dobro. Naravno, da smo prezadovoljni sa tri boda protiv direktnog konkurenta za ulazak u Superligu Srbije. Grafičar zaista ima odličnu ekipu, tako da je i naše zadovoljstvo još veće – istakao je Tomislav Sivić, trener Železničara, pred meč.

Pre ove utakmice, nakon 20 odigranih kola na 1. mestu je IMT sa 46 bodova, 2. je Železničar sa 40, a treći Grafičar sa 37 bodova. Prve dve ekipe izboriće direktan plasman u Superligu Srbije.
(Pančevac/G.J)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.