NESTABILNO VREME Kiša, pljuskovi i grmljavina stižu nam sa jugozapada zemlje, temperatura do 19 stepeni. Za vikend hladnije

08:34

10.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji danas promenljivo oblačno i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 14 do 19 stepeni, ali nestabilno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu koja se ujutro očekuje prvo na jugozapadu Srbije, a tokom dana će se proširiti i na ostatak zemlje. Na planinama dalje topljenje snežnog pokrivača, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

Veća količina padavina očekuje se u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji, a duvaće slab i umeren vetar, južnih pravaca.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu će pre podne biti oblačno i kišovito, a sredinom dana i posle podne očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. U najtoplijem delu dana temperatura će biti oko 18 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Najniža temperatura jutros je izmerena na Kopaoniku, gde je bilo 2 stepena i u Sjenici, gde je bilo 4 stepena. Najtoplije je bilo u Beogradu i Banatskom Karlovcu gde je bilo 13 stepeni. U ostalim gradovima temperatura se kretala od 6 do 12 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Na celoj teritoriji Srbije na snazi je žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine. To znači da vreme može biti opasno.

Printscreen/RHMZ

Zahlađenje za 7 do 10 stepeni prognozira se za subotu, 11. mart, kada će doći do pojačanja severozapadnog vetra, a usled pada temperature kiša će na planinama preći u sneg. Najhladniji dan će biti nedelja, 12. mart, sa dnevnom temperaturom od 8 do 12 stepeni.

U nedelju i ponedeljak, 12. i 13. marta, očekuju se i slabi jutarnji mrazevi.

Početkom naredne sedmice malo do umereno oblačno i suvo – u košavskom području pojačanje jugoistočnog vetra.

Kiša se ponovo očekuje u sredu, 15. marta na zapadu i jugozapadu, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak, deseti dan marta

Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Pojačan oprez se preporučuje u saobraćaju.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.