FORMIRANA KOALICIJA ZA MIR I TOLERANCIJU: Održan sastanak predstavnika manjinskih stranaka

22:14

26.04.2023

Podeli vest:

Pančevac

Sastanak predstavnika manjinskih stranaka održan je u prostorijama Demokratske stranke Makedonaca u Pančevu.

Cilj sastanka bio je formiranje Koalicije za mir i toleranciju.

– Povod okupljanja je ujedinjavanje manjinskih političkih stranaka. Zajedno će biti Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Demokratska partija Makedonaca, Građanski savez Mađara i Vojvođanski pokret. U međuvremenu razgovaramo i sa još nekim političkim organizacijama, poput Ujedinjene partije Roma, Rusinske demokratske stranke, Srpsko-grčkog pokreta. Manje nacionalne zajednice nemaju šanse da u ovom političkom sistemu dođu do javnosti, te će na ovaj način moći da ostvare svoje političke ciljeve u lokalnom, pokrajinskom i republičkom parlamentu – rekao je za Pančevac Jasminko Hadžisalihović, predsednik Bošnjačke građanske stranke u ime koalicije.

Pančevac

Sastanku su prisustvovali i Marijana Ivović – Vukotić iz Stranaka Crnogoraca, Predrag Balašević iz Vlaške narodne stranke, Maja Georgievska iz Demokratske partije Makedonaca, Laslo Rac Sabo iz Građanskog saveza Mađara i Robert Karan iz Vojvođanskog pokreta.

(Pančevac)

MAJA VITMAN, GRADSKA MENADžERKA PANČEVA: Uskoro na keju drvoredi i novo dečje igralište kod Vetrenjače! Bogatstvo je imati izlazak grada na reku!

PANČEVAČKI GIMNAZIJALCI USPEŠNI U SMEDEREVU: Osvojili četiri nagrade na Državnom takmičenju iz matematike

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.