TOPLO I VETROVITO, PONEKGDE KIŠA: Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

21:54

20.10.2023

Podeli vest:

Pixabay

Vetrovito, uz postepeno naoblačenje. Mestimično će biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova, uglavnom posle podne i uveče. Temperatura u manjem padu. Ipak, i dalje veoma toplo, do 30 stepeni. Sutra vetrovito, a povremeno je moguća i kratkotrajna kiša. Temperatura oko 27 stepeni.

Subota: Ujutro i pre podne iznad većeg dela umereno do potpuno oblačno, toplo i vetrovito sa ređom pojavom slabe kiše i uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će u brdsko-planinskim predelima povremeno dostizati udare olujne jačine. Na istoku i jugoistoku pretežno sunčano. Posle podne na severu i zapadu mestimično kiša i pljuskovi s grmljavinom uz manji pad temperature, dok se na istoku i jugoistoku očekuje postepeno naoblačenje. Uveče i u toku noći kratkotrajna kiša biće moguća ponegde i u ostalim krajevima, a vetar će biti u slabljenju. Najniža temperatura od 8 u Timočkoj Krajini do 23 u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a najviša od 25 do 30 stepeni. Upozorenja: Tmax ≥ 25 stepeni, verovatnoća 95%. Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%. Količina padavina veća od 20 l/m² za 12h, verovatnoća 60%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 95%.

Nedelja: Promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, naročito pre podne, i ređom pojavom kratkotrajne kiše, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 12 do 18, a najviša od 24 do 28 stepeni. Upozorenja: Tmax ≥ 25 stepeni, verovatnoća 95%.

Ponedeljak: U toku jutra razvedravanje, pa se tokom većeg dela dana očekuje pretežno sunčano. Vetar slab promenljiv, na istoku i umeren severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 13, a najviša od 22 do 26 stepeni. Upozorenja: Tmax ≥ 25 stepeni, verovatnoća 80%.

Utorak: Nakon svežeg jutra, u toku dana toplije uz umereno naoblačenje i pojačanje južnog i jugozapadnog vetra. Najniža temperatura od 6 do 13, a najviša od 23 do 27 stepeni. Upozorenja: Tmax ≥ 25 stepeni, verovatnoća 95%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 25.10.2023. do 29.10.2023.)
Promenljivo i toplo za ovaj period godine uz prolazna naoblačenja s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

DANAS PRAVE LETNJE TEMPERATURE: Stručnjak pojasnio šta je to fenski efekat vetra

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.