PRODUKTIVAN SASTANAK SA JANSOM Vučić: Razmenili smo mišljenja o aktuelnim geopolitičkim izazovima

13:08

03.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom.

– Produktivan sastanak sa ministrom Beatom Jansom sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim geopolitičkim izazovima, uključujući uticaj ratnih sukoba na bezbednosne prilike u Evropi i svetu, kao i pitanje migracija i sve jače pretnje od terorizma.

U tom kontekstu, istakao sam hitnu potrebu za pooštravanjem preventivnih mera i osmišljavanjem novih strategija u cilju jačanja opšte bezbednosti, čemu Srbija pristupa sa najvišim stepenom ozbiljnosti i odgovornosti.

Naglasio sam spremnost naše zemlje za produbljivanje saradnje, razmenu informacija, iniciranje zajedničkih obuka i razmenu iskustava, kao i za koordinisane napore u cilju rešavanja svih hitnih pitanja.

Posebno sam istakao potrebu za racionalnim pristupom svim aktuelnim političkim pitanjima i očuvanjem nezvisnosti u odlučivanju u cilju očuvanja mira i stabilnosti, kako bi se osiguralo bezbedno okruženje za sve naše građane – napisao je predsednik u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

(Pančevac/Novosti)

Vučić: Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu

VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU 140 GODINA NBS i otvaranju Centra za posetioce: Čestitam vam ovaj veliki JUBILEJ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.