Devojke, TAČNO U PONOĆ stavite ovo ISPOD JASTUKA!

Na Ivanjdan ćete saznati kakva vas sudbina čeka

20:00

06.07.2024

Podeli vest:

printscreen/youtube
printscreen/youtube

Ivanjdanska noć, noć pred Ivanjdan, obiluje raznim običajima i ritualima širom Balkana. Ovaj praznik, posvećen Svetom Jovanu Krstitelju, slavi se 7. jula i ima duboko ukorenjeno mesto u tradiciji i kulturi mnogih naroda.

Jedan od najintrigantnijih aspekata Ivanjdanske noći su običaji koji se vezuju za proricanje budućnosti, posebno za devojke koje žele da saznaju više o svom ljubavnom životu ili budućem suprugu.

Berba cveća u ponoć
Jedan od najpoznatijih običaja je da devojke beru cveće u ponoć i stavljaju ga ispod jastuka pre spavanja.

Veruje se da će im se u snu otkriti budući suprug ili da će im se ispuniti želja ako sanjaju određeno cveće ili biljku.

Proricanje sudbine
Devojke takođe mogu proricati sudbinu koristeći različite metode tokom Ivanjdanske noći. Na primer, može se prorokovati sudbina gledanjem u vodu, gatanjem iz kafe ili čitanjem karata. Ovi običaji često se prenose s kolena na koleno kao deo folklora i lokalne tradicije.

Ivanjdan je takođe povezan sa sakupljanjem lekovitog bilja koje se smatra posebno moćnim u ovo doba godine. Veruje se da bilje sakupljeno u Ivanjdansku noć ima posebne zaštitničke moći.

Tradicija nalaže da devojke tokom Ivanjdanske noći traže savet od starijih žena u svojoj porodici ili zajednici. Starije osobe imaju ulogu savetnika i pružaju mudrost i podršku u vezi sa ljubavnim i životnim pitanjima. Ovaj običaj učvršćuje vezu između generacija i predstavlja važan deo prenosa kulturnog nasleđa.

Devojke se posebno okreću ovim običajima kao načinu da se povežu sa tradicijom i da izraze svoje nade i želje za budućnost.

Ivanjdanska noć je vreme magije, nade i tradicije. Za devojke, posebno, ova noć nosi sa sobom posebnu romantičnu dimenziju, gde se nadajući i verujući u proricanje budućnosti, slavi ljubav i zajedništvo u duhu tradicije i običaja.

(K1info)

POSKUPLJUJE PUTARINA: Od 10. jula Beograd – Subotica 800 dinara, Beograd-Niš 1.130 dinara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.