Kako se hrane balerine: Ovo je 7 pravila kojih se pridržavaju

17:59

21.07.2024

Podeli vest:

pexels

Balerine su poznate u celom svetu po svojoj gracioznosti i otmenom držanju. Svi znamo da je ovaj posao jako zahtevan i krhk za njihovo nežno telo, pa se mnogi pitaju i čime se hrane kako bi ostale tako tanane.

Tajna je otkrivena. One imaju specijalnu dijetu koja je fokusirana na pravilnu ishranu i održavanje vitkosti, a upravo je ovaj način ishrane ključni faktor u održavanju vrhunskog performansa na sceni. Postoji sedam pravila kojih se pridržavaju.

Ritual za doručak

One uvek počinju dan sa vežbom i to često pre doručka, piše „Slobodna Dalmacija“. Odmah po praktikovanju tih vežbi, sledi doručak koji je lagan i obično sadrži jogurt ili integralne žitarice koje će im dati energiju kako bi vežbale bez opterećenja za želudac.

Ključni momenat je ručak

Ovo je glavni obrok ruskih balerija koji najčešće uključuju piletinu ili ribu i to uz veliku količinu povrća i upravo ta kombinacija obezbeđuje hranljive materije za mišićnu regenraciju.

Međuobrok

Zbog napornog dana i posle treninga, veliku važnost daju i međuobrocima i to su uglavnom orašasti plodovi, voće ili proteinski šejkovi. Ovo će im pomoći da unesu zdrave masti i potrebne proteine.

Hranljiva je i večera

U ovom obroku nema mesta greški jer su namirnice lagane i hranljive i to su uglavnom ribe, salate ili supa od povrća. Zbog toga neće osećati težinu u stomaku pre spavanja.

Pored ovih pravila postoje još neka kojima su verni:
Dnevni unos vode je najmanje oko litar i po
Supa je glavno jelo i najbolje da to bude bistra, bez dodataka
Jedu i ugljene hidrate, belančevine i masti, ne odriču se svega
So im je striktno zabranjena, smatraju ga belim otrovom; isto važi i za supermodele
Ishranu zasnivaju na jednoj vrsti belančevina (mlečni proizvodi ili namirnice životinjskog porekla ili samo od biljnog porekla) jer njihovo mešanje utiče na varenje
Standardnu porciju prepolove, ali ne odmah kad počnu da primenjuju ovu ishranu
Ne jedu majonez niti bilo kakve soseve posebno ako sadrže ovu namirnicu u sebi

(Ona.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.