IMAMO TU FORMU KOJU SMO ŽELELI Gvideti pred put u Pariz: U svakom smislu smo spremni za olimpijski turnir

12:26

23.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/Youtube

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti izjavio je danas, pred put na Olimpijske igre, da je tim postigao formu koju je želeo i da znaju šta im je cilj u Parizu.

On je novinarima na beogradskom aerodromu rekao da je veoma zadovoljan pripremama, kao i da su u „svakom smislu spremni za olimpijski turnir – i mentalno i fizički“, preneo je Odbojkaški savez Srbije u saopštenju.

„Uspeli smo da organizujemo i trening utakmice koje su bile važan deo kreiranja forme. I sada mogu da kažem, da imamo tu formu koju smo želeli. Isto tako, mi znamo koji je naš cilj, i zašto idemo u Pariz, ali i sa druge strane biće veoma zahtevan turnir“, rekao je Gvideti.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije jutarnjim letom sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ otputovala je u Pariz na Olimpijske igre. Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine naše odbojkašice osvojile su srebrnu medalju, dok su na Igrama u Tokiju 2021. godine osvojile bronzano odličje.

Srpske odbojkašice u Pariz putuju i kao aktuelne evropske vicešampionke i svetske šampionke.

Selektor Srbije Đovani Gvideti za odbojkaški turnir u Parizu odabrao je sastav: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Tijana Bošković, Silvija Popović, Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić, Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac, dok će rezervni igrač biti Mina Popović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, igraće u A grupi na Igrama u Parizu sa Francuskom, Kinom i SAD.

Seniorke Srbije odigraće prvi meč u ponedeljak, 29. jula od 21 sat protiv Francuske, dok će u sredu 31. jula od 17 sati igrati protiv SAD, a u nedelju, 4. avgusta takođe od 17 sati protiv Kine.

(Pančevac/Novosti)

DIPLOMATSKI PASOŠI ZA ODBOJKAŠICE Rašević: Vi svakako jeste naši najbolji ambasadori u svetu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.