VUČIĆ UGOSTIO PREDSEDNICU SEVERNE MAKEDONIJE Zajedno obišli manastir Prohor Pčinjski

13:33

02.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: buducnostsrbijeav

Predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova u radnoj poseti je Srbiji, tokom koje se sastala sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a zajedno su obišli manastir Prohor Pčinjski.

Obraćanje predsednika Vučića

– Srećni smo što danas možemo da vas ugostimo, imaćemo i zajednički ručak. Veoma sam srećan što sam mogao da čestitam na pobedi na izborima, da joj poželim uspešan rad u narednim godinama. Radićemo na konkretnim projektima, izrazio sam interes da gradimo prugu do Preševa da bi imali brz dolazak do Soluna. Razgovarali smo i o političkim pitanjima, evropskom putu, problemima sa kojima se suočavamo. Želim da čestitam današnji praznik i građanima Srbije i građanima Severne Makedonije. Molim predsednicu da se u Srbiji oseća kao kod kuće. Zamolićemo predsednicu Severne Makedonije da pre kraja godine dođe u zvaničnu posetu Beogradu i da razgovaramo o svim važnim temama. Uveren sam da možemo da idemo na preko 2 milijarde evra našu trgovinsku razmenu – kazao je predsednik.

Obilazak manastira

Vučić i Siljanovska Davkova obišli su manastir. Siljanovska Davkova je položila cveće ispred Spomen-ploče prvom zasedanju ASNOM-a (Antifašističkog sobranja narodnog oslobođena Makedonije), koje je na današnji dan pre 80 godina održano u manastiru Sv. Prohor Pčinjski.

Predsednik razgovara sa građanima

Predsednika Vučića sačekao je veliki broj građana, sa kojima je porazgovarao, i koji su izneli svoje probleme, tražeći ono što im nedostaje u mestima u kojima žive, ambulantu, a najviše puteve.

– Pedeset godina ništa nije rađeno, sad tražite od mene – prokomentarisao je predsednik, pa rekao da se građani obrate ljudima iz njegovog tima i iznesu konkretne probleme i zahteve.

– Razumeo sam sve, rešićemo – kazao je Vučić.

– Moraju da razumeju da država ne može sve i svuda da uradi. Ne možete lekara da pošaljete u selo koje ima 12 stanovnika, to je nemoguće, neću da lažem narod – kazao je.

(Pančevac/Novosti)

VUČIĆ: Povećanje penzija pre januara i to za 11 posto! NUDIM REFERENDUM O OPOZIVU!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.