Omoljica: „Porodični dani“ u punom jeku

Događaj je okupio veliki broj učesnika i posetilaca, kao i uvek "Cipovke" na otvaranju

21:58

10.08.2024

Podeli vest:

Foto: Marija Nikolić

U toku su u 11. „Porodični dani“ u Omoljici, koje organizuju lokalne institucije – Mesna zajednica, JKP „Omoljica“ i Dom kulture, uz podršku Grada Pančeva, a pored brojnih programa manifestaciju su po tradiciji, jubilarni deseti put, otvorile „Omoljačke cipovke“, koje priređuje Udruženje žena „Omoljčanke“.

Događaj koji je okupio veliki broj učesnika i posetilaca, otvorilo je Kulturno-umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS RNP izdvojeno odeljenje Omoljica, tačkama kao što su „Banaćansko kolo“, „Divna“ i „Gradske igre iz Banata“, nakon čega je usledio bogat kulturno-umetnički program.

Na manifestaciji je učestvovalo blizu 20 udruženja iz cele Vojvodine, koja su se predstavila pojedinačno i grupno, pokazujući različite tehnike i proizvode domaće radinosti.

Posebnu pažnju privukla je dodela pehara za najlepši štand, a prvo mesto osvojilo je Udruženje „Vredne ruke Crepaje“, drugo je pripalo Udruženju „Bonaz Šandor“ iz Ivanova, dok je treće mesto zauzelo udruženje „Aktiv žena Prve mesne zajednice“ iz Kovina. Pored pehara, uručene su i zahvalnice učesnicima.

Program manifestacije obuhvatao je nastupe najmlađih učesnika, koji su svirali na instrumentima poput klavira, tambure, violine i harmonike, a svoj talenat su prikazali i članovi KUD-a „Žisel“ iz Omoljice.

Publika je uživala u performansu mažoretkinja omoljičkog ogranka plesnog kluba „Lana“ , dok su članice Književnog kluba „Prota Vasa“ iz Pančeva čitale poeziju.

Za najmlađe su bile organizovane maskote, koje su dodatno upotpunile veselu atmosferu.

Posetioci su imali priliku da probaju tradicionalne vojvođanske slane i slatke đakonije, kao i da pogledaju izložbu radova Udruženja žena „Omoljčanke“.

Specijalni deo programa bila je modna revija pomenutog udruženja na kojoj su predstavljene nove tehnike – ručno oslikani komadi garderobe i aseosara.

Bazar je upotpunjen nastupom benda „Naš način,“ koji je svojim repertoarom dodatno ulepšao događaj.

Manifestacija je i ove godine privukla veliki broj ljudi, a posetioci su uživali u bogatom programu i raznovrsnim sadržajima.

„Porodični dani“ trajaće do 20. avgusta uz obilje raznovrsnih sadržaja.

(Pančevac/J. Filipović)

OMOLJICA: „Cipovke“ otvaraju sutra 11. „Porodične dane“

OMOLJICA: Gran-pri „Žisela“ osvojio Drago Latinović iz Futoga

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.