MI PITAMO ZA VAS: Kako do uverenja o slobodnom bračnom stanju?

11:21

18.08.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac
Gradski uslužni centar

„Šta mi je sve potrebno za uverenje o slobodnom bračnom stanju?”, pita naša sugrađanka Jana A.

Zahtev za izdavanje uverenja o slobodnom bračnom stanju podnosi se u Gradskom uslužnom centru, na šalterima broj 7 i 8. Uz obrazac, koji možete dobiti takođe u Gradskom uslužnom centru ili preuzeti na gradskom sajtu, potrebna su vam i sledeća dokumenta u originalu: izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu (ne stariji od šest meseci), lična karta, prijava prebivališta, fotokopija pasoša i izvod iz matične knjige rođenih na internacionalnom obrascu lica s kojim stranka ima nameru da sklopi brak u inostranstvu.

Uverenje o slobodnom bračnom stanju (nulla osta) izdaje se kao dokaz da ne postoje bračne smetnje za zaključenje braka u inostranstvu.

Potrebno je da uplatite i republičku administrativnu taksu od 1.230 dinara na žiro račun 840-742221843-57 (svrha doznake: republička administrativna taksa, korisnik: budžet Republike Srbije, broj modela: 97 i poziv na broj: 02-226), kao i gradsku administrativnu taksu od 132 dinara (žiro račun 840-742241843-03, svrha doznake: gradska administrativna taksa, korisnik: budžet Grada Pančeva, broj modela: 97 i poziv na broj: 02-226).

Inače, uverenje o slobodnom bračnom stanju (nulla osta) izdaje se kao dokaz da ne postoje bračne smetnje za zaključenje braka u inostranstvu.

(Pančevac)

MI PITAMO ZA VAS: Besplatan parking za trudnice

MI PITAMO ZA VAS: Kada se prijaviti za subvencionisanje komunalnih troškova?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.