VELIKI PODVIG SRPSKOG BOKSERA: Marko Nikolić proslavio praznik u Gračanici

17:00

01.07.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Pod sloganom „Put do naše duše,“ srpski bokser Marko Nikolić, zajedno sa prijateljima Srđanom Veličkovićem i Ivanom Mladenovićem, započeo je neobično, ali duboko značajno hodočašće. Na biciklima, sa srcem punim vere i ljubavi prema otadžbini, krenuli su 25. avgusta 2024. godine iz Beograda ka svetinji nad svetinjama – Manastiru Gračanici, u srcu Kosova i Metohije.

Pre samog polaska, Marko Nikolić je sa skromnošću, ali i odlučnošću, poručio:

– Put do naše duše nije samo vožnja biciklom, već simboličan čin podrške našem narodu u ovom teškom vremenu. Želimo da pokažemo da nisu zaboravljeni, da njihova misija ima smisao i da njihovo junaštvo struji kroz sve nas.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marko Nikolic (@markonikolic_box)

Dolazak u Gračanicu bio je više od cilja – bio je to trenutak duhovnog preobraženja. U prisustvu velikog broja vernika i predstavnika lokalnih vlasti, među kojima su bili i predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić, i predsednik Skupštine opštine Trstenik, Mario Spasić, Marko Nikolić je sa zahvalnošću izrazio svoje misli i osećanja.

– Od srca se zahvaljujemo na blagoslovima i podršci mitropolitu Teodosiju i vladiki Petru. Ovaj podvig je više njihov nego naš. Idemo dalje, čineći dobro jedni drugima u ime naše vere i našeg svetosavskog identiteta – rekao je Marko, posle liturgije I manastirske slave u Gračanici, gde je prisustvovao, svedočeći o snazi zajedništva i vere.

U srcu srpske duše, među zidinama drevnog manastira, Marko je osluškivao eho vekovnih poruka koje su srpskom narodu sa Kosova i Metohije uvek bile iste.

– Eho vapaja i zova srpskog naroda sa Kosova i Metohije teče kroz vreme i uvek ima istu poruku. Život na svetoj srpskoj zemlji, život pod okupacijom kao najveća srpska rana današnjice, ujedno i život koji rađa nove heroje. Taj život zove nas da ne zaboravimo, da damo naše malo za njihovo večno svetlo opstanka – poručio je Nikolić iz Gračanice.

Ovaj podvig, kao i reči koje su ga pratile, ostaju zapisani u srcima svih onih koji veruju u svetost i snagu srpskog jedinstva, kao trajni podsetnik da je put do naše duše put vere, ljubavi i nepokolebljivog duha.

(religija.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.