Vučić primio učenike, nastavnike i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore

11:23

15.09.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština  iz Republike Srpske i Crne Gore.

Na početku obraćanja Vučić je čestitao Dan srpskog jedinstva.

– Naš narod su biseri rasuti svuda po svetu i čine naš divan srpski narod koji je kroz istoriju postojanja sazreo do državotnornog naroda – kazao je Vučić, te dodao da je naš barjak lep onoliko koliko je krvi proliveno za njegovu odbranu.

Predsednik je istakao da samo u sabornosti možemo savladati sve prepreke, i da ćemo kao naši preci u prošlosti mi u budućnosti koračati uzdignute glave spremni za svaki izazov.

Potom je gostima to jeste deci i učiteljima poželo dobrodošlicu i istakao da je Republika Srbija njihova kuća.

Printscreen/TV PinkPrintscreen/TV Pink

Naša braća i sestre na KiM zbog naše zastave ne žive u uslovima na koje su Evropljani navikli, govorim o uslovima koje su ti isti Evropljani garantovali. Naša braća na KiM se raduju sa nama i ovom prilikom im čestitam praznik, pre svih eto baš njima. Znam da će morati mnogo toga da pretrpe, ali će uvek imati nas uz njih – rekao je Vučić.

– Ona vas dočekuje raširenih ruku da proslavimo ono što nas čini jedinim… – kazao je Vučić, te dodao da su oni budućnost srpskog zaveta i da nikada ne treba da zaborave da su deo nečeg većeg i šireg.

– Srbija je tu uz vas kao što je bila za mnoge generacije pre vas i za one posle vas – jasan je Vučić. Potom je dodao da je danas dva veka posle Tekelije Dodik kaže da nije bosanski Srbin, već samo Srbin.

– To isto kaže moj otac, a i ja. Samo Srbin to je više nego dovoljno – rekao je Vučić.

Vučić je poručio da nezavisnot visoko plaćamo, ali da to nije ništa naspram budućnosti i mogućnosti da naši naraštaji sami sebi pišu zakone koje sprovode.

Napomenuo je da naš barjak danas spaja sve naše pretke i oni koji u današnje vreme svajaju medalje i donose titule i dobre vesti u našu zemlju.

– Draga deco, nastavnici hvala vam što ste danas ovde. Svima vama hvala što volite Beograd i što ste uživali u Hramu i u Narodnom Muzeju i što ćete da posetite Smederevo i da naučite deo svoje srpske istorije – rekao je Vučić.

Printscreen/TV PinkPrintscreen/TV Pink

Svečana akademija povodom tog praznika održaće se danas u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

raznik je ustanovljen 2020. godine i od tada se svakog 15. septembra vijore zastave na zgradama različitih institucija.

Datum 15. septembar izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluka vlada Srbije i RS o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave danas će se obeležiti u više gradova u Srbiji, nizom manifestacija kojima će prisustvovati i najviši državni vrh Srbije.

(Agencije)

Srbija i Srpska slave Dan srpskog jedinstva i nacionalne zastave

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.